• Binlerce İnşaat İşçisi İşsiz Kaldı
Çorlu Güncel

Binlerce İnşaat İşçisi İşsiz Kaldı

  • 11 Nisan 2019
  • 1357 Kez Okundu

Son dönemde inşaat sektöründe yaşanan durgunluk işçileri olumsuz etkiledi. Çorlu’da binlerce inşaat işçisi işsiz kaldı.

Çorlu’da geçtiğimiz senelerde yüzlerce inşaat şantiyesi bulunurken bugün bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda devam eden inşaat var. Durum böyle olunca inşaatlarda çalışan işçiler işsiz kaldı. Fabrikalara yönelen inşaat işçileri, orada da umduklarını bulamıyor.

 

6 AYDIR İŞ BULAMIYORUZ

 

Gazetemize konuşan inşaat işçileri 6 aydır işsiz olduklarını ifade etti. İşçiler, “Son dönemde yaşanan ekonomik krizle birlikte Çorlu’da yeni inşaat yapılmıyor. İnşaat yapılmayınca da bizlerin çalışacağı imkan olmuyor. 6 aydır işsiz güçsüz sağda solda geziyoruz. Günü birlik iş bulursak gidiyoruz onun dışında evdeyiz. Çoluk çocuğumuz var, onların geleceğini düşünmek zorundayız, ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

 

ÇORLU’DA YÜZLERCE İNŞAAT ŞANTİYESİ VARDI ŞİMDİ İSE BİRKAÇ TANE

 

Geçtiğimiz senelerde Çorlu’da yüzlerce inşaat şantiyesinin olduğunu ifade eden işçiler; “Geçtiğimiz senelerde her yerde inşaat şantiyesi vardı, birçok müteahhit yer alıp bina yapıyordu. Şimdi ise devam eden birkaç tane inşaat var. Onlarda bittiği zaman Çorlu’da keser sesi kesilecektir. Bu böyle gitmez, inşaattan binlerce insan ekmek yiyor, eğer işler düzelmez ise bizlerin durumu çok zor” dedi.

 

FABRİKALARDA DA İŞ BULAMIYORUZ

 

İşsiz kalan inşaat işçileri fabrikalarda da iş bulamadıklarını ifade ederek; “İnşatlarda altı aydır iş yok, bizlerde fabrikalara gidip çalışalım diye başvuruyoruz ama oralardan da çağrılmıyoruz. Özellikle yaşı ilerlemiş olan arkadaşlarımız hiç iş bulamıyor. Gençlerden yine birkaç tane fabrikaya giren arkadaş oldu ama yaşı ilerlemiş olan arkadaşlarımızın durumu içler acısı. Çocuğu üniversite de okuyan var, çocuğu evlenecek olanlar var bunların hepsi parayla oluyor. Para da kazanamadığı zaman insanlar ciddi sıkıntılara giriyor” dedi.

 

 

İmdat Şahin