• Tedavisi Tamamlanan Köpek Yeniden Doğdu
Çorlu Güncel

Tedavisi Tamamlanan Köpek Yeniden Doğdu

  • 11 Nisan 2019
  • 886 Kez Okundu

Hayvansever vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine bulunduğu alandan alınarak Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevine alınan ve tedavisi tamamlanan Karaburun, sağlığına kavuşmasının ardından alındığı ortama yeniden bırakıldı.

Hayvan dostu bir kent yaratmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışacaklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, "Daha önce hayvan dostu bir şehir yaratma özlemimizi dile getirmiş ve bu konuda gereken çalışmaları hayata geçireceğimizi açıklamıştık. Bu kapsamda DOHAS ile bir protokol imzalayarak sevgili dostlarımızın yaşamlarına dokunabilmek için çalışacağımızı ifade etmiştim.

 

Çorlu Belediye Başkanı Sarkurt; “Bir süre önce duyarlı vatandaşların yaptığı ihbarı değerlendiren Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi görevlilerimiz belirtilen adreste vücudunda yara hâline gelmiş bir kitle tespit edilen ve geniş bir bölgede yaşam mücadelesi veren dişi köpeği farklı günlerde yaptığı düzenli takipler sonucu bulunduğu alandan alarak bakımevimize getirmiş ve hemen akabinde veteriner hekimlerimiz tarafından yapılan muayenede köpeğin rahminde TVT denilen türde iyi huylu bir kanser tespit edilmiştir. Sevgili dostumuzu öncelikle bakıma alan görevlilerimiz genel sağlık durumu düzeltilmesinin ardından paraziter ilaçlama gerçekleştirerek yaralı bölgeyi tedaviye başlamışlardır. Sonrasında bir ay süren kemoterapi uygulaması ile kanserden tamamen kurtulan Karaburun adını verdiğimiz dişi köpek kısırlaştırılarak alındığı ortama sağlıklı bir şekilde geri bırakılmıştır. Emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. Söz verdiğimiz gibi tüm canlılarımıza sahip çıkacak çözümler üretebilmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.