• Ergene Halkı Rasim Yüksel'le Devam Dedi
Ergene

Ergene Halkı Rasim Yüksel'le Devam Dedi

  • 01 Nisan 2019
  • 1870 Kez Okundu

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Ergene halkı Rasim Yüksel ile bir beş yıl daha devam dedi.

Adaylığı açıklandıktan sonra eliyle beş işareti yaparak fotoğraf veren Rasim Yüksel’in istediği oldu. Rasim Yüksel Ergene de beş yıl daha Belediye Başkanlığı görevine devam edecek.

 

Çorlu’dan ayrılarak ilçe olan Ergene Belediyesi’nde ilk belediye başkanlığı görevine gelen Rasim Yüksel ikinci dönem belediye başkanlığı görevine kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 48.38 oy alarak devam edecek. En yakın rakibi Hamdi Sarıer oyların yüzde 39.17’sini aldı. DSP adayı ise Ergene de oyların yüzde 7.42’sini aldı. HDP oyların yüzde 2.45, Saadet Partisi yüzde 0.3, Büyük Birlik Partisi yüzde 0,3, Bağımsız aday Ersin Sever yüzde 0,22, Vatan Partisi yüzde 0,12, BTP yüzde 0,08 oy aldı.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Ergene ilçesini karış karış gezen Rasim Yüksel çalışmalarının sonucunu alarak büyük bir oyla seçimi kazanan taraf oldu. Çok fazla adayın çıktığı Ergene de en yakın rakibine yüzde 10 gibi bir fark atan Rasim Yüksel’e Ergeneliler yeniden beş yıl yönetme yetkisi verdi. Seçim döneminde her gittiği yerde kalabalıklarla karşılanan Yüksel, beş yılda Ergene’ye yaptıklarını anlattı. Gelecek beş yıl içinde yapacaklarını da seçim süresince anlatan Rasim Yüksel Ergene halkından taktir görerek yeniden göreve seçildi.

 

İmdat Şahin