• “Diz Çöktürmeye Çalışanlara Gereken Dersi Verdik, Yine Veririz”
Ergene

“Diz Çöktürmeye Çalışanlara Gereken Dersi Verdik, Yine Veririz”

  • 25 Mart 2019
  • 1798 Kez Okundu

Ergene Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi TBMM Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un onuruna yemek verdi.

Ulaş Düğün Salonu’nda onuruna verilen yemeğe katılan Prof. Dr. Mustafa Şentop, dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerle ilgili konuştu. Şentop, “Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara gereken dersi verdik yine veririz” dedi.

 

“GOLAN TEPELERİYLE İLGİLİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN KARARI VAR”

 

Amerikan Başkanı Trump’ın bir açıklaması oldu. Bölgemizi karıştıracak yeni bir problem yeni bir krizle karşı karşıya bıraktı bu açıklama. Diyor ki İsrail’in işgal ettiği Suriye’de bir bölge var, Golan Tepeleri deniliyor. İsrail burayı 1967 de işgal etti. 1981 de ilhak etmiş, buranın İsrail toprağı olduğunu söylemişler. Bu durumla ilgili Amerika şunu söylüyor buranın üzerinden 52 sene geçmiş artık bu İsrail toprağına ait olması lazım bunu kabul edelim diyor. Ama 1981 yılında Birleşmiş Milletler karar almış, İsrail Golan Tepeleri’nde işgalcidir. Bu toprakları İsrail toprakları ilan etmesi hükümsüzdür diye kararı var Birleşmiş Milletlerinin. Şimdi Amerika fikir değiştirmiş çünkü bölgeyle ilgili planları var, daha önce Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonra büyükelçiliği oraya getirmesi gibi çok ciddi kararları var. Bu konuda ciddi tepki gösteren tek bir lider var oda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dır. Recep Tayip Erdoğan bu konuda Birleşmiş Milletlerinin kararları var diyerek tepki gösterdi. Ardından Rusya bir açıklama yaptı.

 

“DÖVİZ KURUYLA İLGİLİ DIŞARDAN MÜDAHELE YAPILIYOR”

 

Kur savaşları yaşandığını ifade eden Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşmasını sürdürdü: Para piyasaları normalde mesai saatleri içerisinde çalışıyor. Sabah başlıyor akşam 17’den önce kapanıyor piyasalar Türkiye’de. Dün dövizde bir yükselme başladı ne zaman başladı saat 18.00’da başladı yani Türkiye’deki para piyasaları kapandıktan sonra başladı. Nasıl yükseliyor bu fiyat Türkiye dışındaki piyasalardan o saatlerde açık olan Londra başta olmak üzere Amerika’daki piyasalar açık olan piyasalardan Türk parası ile ilgili işlemler yapılıyor, dövizle ilgili Türkiye’den alım satım talimatları veriliyor, işlemler yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kendi içinde dövizle ilgili bir hareket yok çünkü piyasalar kapalı. Türkiye dışındaki piyasalardan döviz kuru ile ilgili fiyatı yükseltecek birtakım işlemler yapılıyor, manipülasyon dediğimiz şey bu. Manipülasyon yapılmaya başlandı bugün zaten tatil Pazar günü tatil, tatil günlerinde piyasalarla ilgili bir oynaklık oluşturmaya çalışıyorlar” dedi

 

“2008’DE KUR SAVAŞLARI DİYE AMERİKADA ÇALIŞMA YAPILMIŞ”

 

Bunun sebebi nedir bunun sebebi çok açık bir şekilde önümüzdeki günlerde Türkiye’de önemli olay nedir seçimler 31 Mart seçimleri buna yönelik olarak bir manipülasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu tabi bizim yorumumuz değil. Çok sıka bir şey söyleyeceğim. Bununla ilgili 2008 yılında daha Amerika Birleşik Devletleri’nde Washington’da bir kuruluş, eski bir kuruluş bir çalışma yapıyor strateji savaş oyunları üzerinde faaliyetler çalışmalar yürüten bu kuruluş bir çalışma yapıyor o toplantıya katılan bir yazar, ekonomist bir kitap yazmış oradaki toplantılardan görüşülen, konuşulan konularla ilgili. Kitabın adı kur savaşları, döviz kuru savaşları, 2008 de yapılan çalışmada konuşulan konu bu başka ülkelerin borsalarında para üzerinden döviz kuru üzerinden tahviller hisse senetleri üzerinden bir savaş yürütülebilir mi” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’Yİ DIŞARDAN HİZAYA SOKULACAK ÜLKE OLMAKTAN ÇIKARDIK”

 

Ekonomik savaşta askeri savaşta olduğu gibi ateşli silahlar kullanılmıyor diyen Mustafa Şentop, Ne kullanılacak işte döviz kuru, tahviller hisse senetleri kullanılarak bir operasyon yapalım savaş oyununda da farklı ülkelerin Çin, Rusya, Brezilya gibi ülkelerin düşman olarak hasım olarak gösterildiği bazı savaş oyunları kurgulanmış onlar üzerinden çalışmalar yapılmış 2008 yılından itibaren döviz kuru üzerinden manipülasyonların  nasıl yapılacağına dair çalışmalar yürütülmüş bunlar bir komplo teorisi bir yorum değil daha sonraki yıllardan bunların bazı ülkelerde uygulandığına denendiğini görüyoruz. Biliyoruz, hatırlarsınız Türkiye yakın zamanda bundan birkaç ay önce Fırat’ın doğusuna bir operasyon yapmayı düşünüyordu çünkü Türkiye, Suriye’deki olayların neticesinde Suriye’de Türkiye sınırın Suriye sınırı tarafından bir otorite boşluğu oluştu. Bu otorite boşluğu terör örgütlerinin ortada yuvalanmasını kendilerini geliştirdikten güçlendirdikten sonra da Türkiye’ye varlıklarını korumasına yol açabilir. Türkiye bu bakımdan önleyici harekatı benimseyerek kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmasına imkan vermeyeceğini söyledi. Bununla ilgili de iki operasyon yapıldı. Suriye tarafından üçüncüsünü de Fırat’ın doğusuna yapacaktı Türkiye. Tam karar verildiği esnada ne dedi Amerika Birleşik Devleti Başkanı biz Suriye’den çekiliyoruz dedi. onun Suriye den çekilmesi terör örgütü YPG’nin yani Türkiye’deki PKK’nın Suriye tarafında ki ismi YPG’nin Amerika’nın desteğini bırakması anlamına geliyordu. Amerikan desteğinin oradan çekilmesi anlamına geliyordu. Türkiye orayı stabil hale getirebilmek için güvenli bölge haline getirebilmek için bir operasyon yapacaktı. Bu esnada çekiliyoruz deyince bu sefer farklı siyasetçiler, yazarlar Amerika’da görüş ortaya koyunca bir twit atmıştı yine Trump ne demişti eğer Türkiye oraya operasyon yaparsa ekonomik olarak Türkiye’yi batırırız demişti. Ne demek bu nasıl oluyor? İşte bu şekilde manipülasyonlarla kur savaşlarıyla planlanan arzu edilen şey. Tabii bunu herkesin bilmesi lazım, Türkiye’ dışardan hizaya sokulacak bu sınırların dışından kendisine yön verilecek bir ülke değil. Türkiye böyle bir formattan çıkarttık Türkiye bu şekilde tehditkar yaklaşmaya çalışanlara ülkeye diz çöktürmeye çalışanlara gereken dersi daha önce verdik her zaman veririz bundan sonrada veririz” ifadelerini kullandı.

 

İmdat Şahin