• Muhsin Yazıcıoğlu Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Çorlu Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Ölüm Yıldönümünde Anıldı

  • 25 Mart 2019
  • 1059 Kez Okundu

Çorlu Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun Seneyi Devriyesi sebebiyle mevlit programında Çorlu İlçe Teşkilatı ve Alperen Ocakları ile beraber ortak bir basın bildirisi okudu.

Süleymaniye Camiinde düzenlenen mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı. BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadete erdiği kaza dosyasının akamete uğramaması için mücadele edeceklerini belirten İsmail Ceylan, ““25 Mart 2009’da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki çok değerli dava arkadaşımızı şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi ve şüpheler derinleşmişti, dosya bu sayede rayına girmişti. Milletimiz bu karardan sonra bu dosyanın aydınlatılacağı kanaatine varmıştı. Ancak özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ile milletimiz bu dosyanın kapatılacağı inancına kapıldı. Şimdi ise 10 yıldır soruşturma aşamasında kalan 130 klasörden oluşan dosyanın Malatya adliyesinden Kahramanmaraş adliyesine sevk edilmesi, dosyanın el çabukluğuyla ulu orta bir şekilde incelendiği şüphesi taşımaktayız. Dava dosyalarına kısmi olarak takipsizlik kararı verilmesi davayı basite indirgeyip, dosyayı kapatma girişimi kabul edilebilir değildir” dedi.

 

AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ BİR LİDERDİ

 

Konuşmasını sürdüren BBP Çorlu Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan; “Müslüman Türk Milleti ve İslam alemi "Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü" algısını hala yaşamakta iken Malatya'dan kısa bir süre önce Kahramanmaraş'a sevk edilen bu dosyanın fiilen akamete uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yetkili ve etkili mercilere çağrıda bulunuyoruz bu kaza/suikast dosyasının aydınlatılmasını talep ediyoruz. Burada bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri bize şunu gösteriyor ki Muhsin başkanın ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir lider olmadığını tam aksine birleştirici bir lider olduğunu bir kez daha tarihe not düşme adına gerçekleşmiştir” dedi.

 

İmdat Şahin