• Tügva Açılışını Erdoğan Yaptı
Çorlu Güncel

Tügva Açılışını Erdoğan Yaptı

  • 23 Mart 2019
  • 1059 Kez Okundu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorlu ve Muratlı Şubeleri’nin açılışı için TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Çorlu’ya geldi.

Açılış için geldiği Çorlu’da Bilal Erdoğan’ı TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Gancagül, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, STK temsilcileri eşlik etti. Bilal Erdoğan’ı gelişinde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı karşıladı.

 

“ATILILAŞMAYI BİZ BİLİM, TEKNOLOJİ OLARAK ANLIYORUZ

 

Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Atatürk Meydanı’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Bizim gençlerimizin önünde koca bir gelecek var ve ülkemizin geleceği elbette bizim gençlerimiz geleceği. Ülkemizin önündeki seçeneklerin ne olduğunu düşünmek gençlerimizin düşünmesi gereken önemli konulardan bir tanesidir. Çünkü nasıl bir geleceğe sahip olacağını tasarlarken bu ülkenin de nasıl olacağını elbette düşünmek gerek. Şimdi Cumhuriyeti kurduk Fransızı, İtalyanı, İngilizi, Yunanı topraklarımızdan def ettik. Ancak bizim aydınlarımız şunu düşündüler bu genç cumhuriyette eğer biz batılılaşmayı batılıya benzeme olarak ele alsak umulur i bizim ilerlememize gelişmemize batılılarda destek olur, müsaade eder. Ancak geldiğimiz noktada şunu çok açık olarak ifade etmek gerekir son 16 yılda Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye yüzde 5. 7 büyüme oranı yakaladı. Bu cumhuriyet tarihimizin en hızlı büyüme dönemi. Yani hiçbir 15 16 yılda hiç böyle büyüme oranı yakalayamadık. Eğer cumhuriyet tarihi boyunca bu oranda büyüye bilseydik, şu anda yaklaşık İtalya seviyesinde bir milli gelire sahip bir ülke olabilirdik” dedi.

 

“ÖZGÜVENLE YETİŞEN GENÇLER GELECEĞE DAHA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEKTİR”

 

 

Konuşmasını sürdüren Bilal Erdoğan, “Batılılaşmaktan anladığımız artık şekilce size benzemek değil bizim medeniyetten anladığımız teknolojide, bilimde fende güçlenmek bütün rakiplerimizi geçmek yani gençler, biz teknolojide batıyı yakalayabilirmiyz diye düşünmeyecek, biz batıyı geçeceğiz diye düşenecek. TÜGVA gençlerimizi bu öz güvenle yetiştirecek. Özgüvenle yetişen gençlerimiz, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir. Hepimiz çocuğumuzun ahlaki olarak daha iyi yetişmesini istiyoruz. cumhurbaşkanımız da gençlik hareketlerinden gelmiş birisi olarak gençliğin koruna bilmesi, zararlı etkenlerden korunarak gelişebilmesi için bütün gücüyle gençliğimize destek veriyor” dedi.

 

TÜGVA YÖNETİMLERİNDE GENÇLERİMİZ FALİYET YAPIYOR”

 

TÜGVA faaliyetlerinde gençlerin önemli rol oynadığını ifade eden Bilal Erdoğan konuşmasını sürdürdü: “TÜGVA yönetimlerinde gençliğimiz faaliyet yapıyor. Eğer ortaokul düzeyinde bir faliyet yapılacaksa o yaş grubundaki çocuklara soruluyor. Ne yapalım size, nasıl bir proje yapalım, gelin birlikte yapalım. Liseli gençlerimizle ilgili yapılırken onlara soruluyor. TÜGVA’nın çalışmalarında gençlerin kendileri var. Ama kırmızı çizgileri belli, istikameti belli o da bizim inancımızdan ilham alan bizim geçmişimizden ilham alan ama gelecek tasarlarken sözde değil özde bir şekilde planlayan bir gençlik vakfı” dedi

 

İmdat şahin