• Üç Yılda Sektörün Lideri Oldu
Çorlu Güncel

Üç Yılda Sektörün Lideri Oldu

  • 23 Mart 2019
  • 1427 Kez Okundu

Efe Gayrimenkul’un yöneticisi Beyhan Küçük emlak sektörüyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

 

“EFE GAYRİMENKUL DENİLDİĞİ ZAMAN ÖNCE DÜRÜSTLÜK VE GÜVEN AKLA GELİYOR”

 

Öncelikle Efe Gayrimenkul den söz eden Beyhan Küçük, emlak sektöründe dürüstlüğün ve güvenin önemli olduğunu vurguladı. Küçük, “Daha önce 20 yıl başka bir sektörde çalıştıktan sonra emlak sektörüne giriş yaptım. Resmi olarak, gayri resmi, ayakçı olarak değil, kursumuza gittik, eğitimimizi aldık ve kurs bitirme belgemizi alarak emlak sektörüne girdik. Hak olan devletimizin bize sunduğu yüzde 2 kazancımızla, alıcıyla satıcıyı ofisimizde buluşturarak şeffaf bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Bizim için Efe Gayrimenkul denildiği zaman önce dürüstlük ve güven akla geliyor. Biz üç yıllık bir firma olmamıza rağmen Türkiye’nin her yerinden aranıyoruz. Banka expertisleri, banka gayrimenkul değerlendirmeleri tarafından aranıyoruz ve bilgimize başvuruluyor. Biz sadece Çorlu’da değil Trakya’nın her yerinde satılık kiralık yerlerimiz mevcut, İstanbul’da iş yapıyoruz, Ankara da ve yurt dışında da sattığımız iş yaptığımız arkadaşlarımız var. Efe Gayrimenkulun portföyü çok geniştir. Güven emlak sektöründe çok önemlidir. Halkımızda bizde bu güveni bulduğu için bizimle iş yapıyorlar” dedi.

 

“HERKES KENDİ SEKTÖRÜNDE KENDİ İŞİNİ YAPMALI”

 

Emlak sektöründe çok fazla kayıt dışılığın olduğunu ifade eden Efe Gayrimenkul’ün yöneticisi Beyhan Küçük şöyle konuştu: “Maalesef bizim sektörümüzde en büyük sıkıntımız kayıt dışılık. Bugün çarşıda yürüdüğünüz zaman, bakkalın, berberin, başka bir dükkanın camında daire satışıyla ilgili, arsa satışıyla ilgili ilan görürsünüz. Herkes kendi sektöründe kendi işini yapmalı, biz şimdi kapının önüne iki kasa patates, iki kasa domates koyamaz mıyız, veya süt satışı yapamaz mıyız yapabiliriz ama doğru olmaz. Burada önemli olan vergi levhanda ne yazıyorsa onu yapman gerekiyor. Bu konuda iş zabıtaya belediyeye düşer, herkes işini yapacak, denetlenecek. Bakkalsa bakkallığını yapacak, emlakçıysa emlakçılığını yapacak” dedi.

 

YURT DIŞINDA BU İŞLER DAHA SIKI TUTULUYOR

Yurt dışında emlak sektörünün çok sıkı tutulduğu ifade eden Beyhan Küçük, sektörde yaşanan ekonomik olumsuzluklardan da söz etti. Küçük, “Amerika da bir arkadaşımız bize bahsetmişti, orada bir emlakçı denildiği zaman bürokrat gibiymiş. Emlakçılığa başlarken yemin ediliyormuş. Bulgaristan’a gittiğimde de görmüştüm, devletin emlakçılar için çizdiği bir çizgi var onun dışına çıkmak imkansız. Emlak sektöründe bir kriz var maalesef, faizler çok yüksek insanlar kredi çekemiyorlar. Ekonomi bir bütündür, emlaktaki sıkıntılar diğer sektörlerde de var fakat emlak sektöründe olduğu kadar değil” dedi.

 

İmdat Şahin