• Karadağlı Erçili, Mahallesi'nde Rüzgar Estirdi
Çorlu Güncel

Karadağlı Erçili, Mahallesi'nde Rüzgar Estirdi

  • 21 Mart 2019
  • 1582 Kez Okundu

Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, doğup büyüdüğü mahalle olan Hıdırağa Mahallesi (Karadağ) da miting düzenledi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı olan Serkan Erçili, Karadağ Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’nde miting düzenledi. Mitingin yapılacağı alana mahalle halkının büyük coşkusu ile gelen Erçili, duygu dolu anlar yaşadı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı’ndan partilileriyle birlikte mitingin yapılacağı alana yürüyerek gelen Serkan Erçili, yol boyunca esnafı ve vatandaşları selamladı. Mitingin yapıldığı Karadağ olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’ne gelen Serkan Erçili burada büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

“MAHALLENİN İSMİNİ KARADAĞ MAHALLESİ OLARAK DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Seçim TIR’ına eşi, annesi ve çocuklarıyla çıkan Serkan Erçili burada bir konuşma yaptı. Erçili “Mahalleme gelirken ağlayarak geldim. Evimdeyim, yuvamdayım, mahallemdeyim. Ben bu mahallede doğdum. İş yerim bu mahallede. Burada okudum, burada büyüdüm. Çorlu’da 30 yıldır çok şey kaybettik. Yaşadığım Çorlu’ya daha güzel bir yarınlar için elimi taşın altına koydum. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan aileme, dostlarıma, arkadaşlarıma ve teşkilatıma çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğim ilk günlerde Hıdırağa’da yaşayan tüm vatandaşlarımız uygun görürse Hıdırağa Mahalle ismini, Karadağ olarak değiştirmek istiyorum” dedi.

 

“TOKİ’Yİ GETİRECEĞİZ”

 

Konuşmasını sürdüren Serkan Erçili Kore Mahallesi olarak bilinen yere temayül yoklaması yaparak TOKİ’yi getireceğiz” dedi. Erçili, “Çorlu nüfusu, ekonomisi ve yüz ölçümü ile 50 ilden büyük bir ilçe. Biz burada ve Kore Mahallesinde temayül yaparak kentsel dönüşüm ile TOKİ’yi getireceğiz. Çorlu’daki bütün spor takımlarını bir çatı altında toplayarak Çorlu Belediyespor’u kazandıracağız. Biz çok acil olarak Borsa Meydanı, Saray Caddesi ve Çorlu Kalesi’ni turizme kazandıracağız. Burada restorasyon çalışmaları yaparak kentimizin tarihi dokularını turizme kazandırmamız gerekiyor” dedi.

 

“SUDA YÜZDE 50 İNDİRİM SAĞLAYACAĞIZ”^

 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Tekirdağ için büyük bir şans olduğunu ifade eden Serkan Erçili şöyle konuştu: “Tekirdağ’ımızın en büyük değeri TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ile Çorlu’muz daha da çok güzel olacak. Benim en çok değer verdiğim projelerden biri de mahalle konakları. Mahallelerimizde kreş alanları yaratacağız. Gençlerimiz için kütüphaneler, vakit geçirecekleri alanlar olacak. Engelli kardeşlerimizin faydalanabileceği sosyal tesislerimiz olacak. Büyükşehir Adayımız Mestan Özcan ile birlikte içme suyunda %50 indirim yapacağız. Bunu yapabilen ilçeler var. Şu an Tekirdağ olarak Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz.”dedi.

 

 

BALKON KONUŞMAMI BELEDİYE BİNASINDAN YAPACAĞIM

 

Yoğun bir kalabalığa konuşan Erçili, bunun 10 katı bir kalabalığa 31 Mart gecesinde Çorlu Belediye binasında konuşma yapacağını dile getirerek “Şu an belediyenin çok ciddi borçları var ve bende bu borçlarla beraber belediyeyi almaya talibim. İşçilerimiz 3 yıldır belediyeden zam almıyor ve grev kararı aldılar. Bende onlara gidip destek verdim. Bugün bir belediye düşünün İşçilerine tazminat ödememek için çalıştığı firmanın isim değiştirmesine tepki göstermesin. Şu an greve giden arkadaşlarımız yakın zamanda yeniden greve gidecek. Biz 31 Mart gecesi inşallah hep beraber balkon konuşmamızı belediye binasından yapacağız” dedi.

 

İmdat Şahin