• “Salih Omurtak Caddemizi Yayalaştıracağız”
Çorlu Güncel

“Salih Omurtak Caddemizi Yayalaştıracağız”

  • 20 Mart 2019
  • 1372 Kez Okundu

Çorlu'nun en önemli caddelerinden biri olan Salih Omurtak Caddesini yayalaştıracaklarını söyleyen CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yayalaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin bölge esnafına ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Yeni Kent Meydanı Dahil Yayalaştırma Yapılacak

Salih Omurtak Caddesi'ni yaya trafiğine açmak istediklerini belirten CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, "Çorlu'muzun yaya ve araç trafiği bakımından en önemli caddelerinden biri olan Salih Omurtak Caddesi’nin Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Tarihi Belediye Binası ve çevresini de içine alacak şekilde oluşturulacak yeni kent meydanının da dahil olacağı alanı yayalaştıracağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla şehir merkezimiz yepyeni bir görünüme kavuşacak ve bölge esnafımızın ekonomisine de katkı sağlamış olacağız” dedi.

 

Proje İle Uyumlu Yeni Düzenlemeler Gerçekleştirilecek

Salih Omurtak Caddesini yayalaştırma projesini planlarken mevcut trafik akışının yönlendirilmesine, otopark ve esnafların malzeme indirme ve bindirme sorunlarının çözümüne, çevre düzenlemesinden oturma alanlarına kadar her konuda çalışmanın yapıldığını belirten Sarıkurt, caddenin yayalaştırma faaliyetlerinin devamında da önemli çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.