• Yeni Zelanda Da Yaşanan Terör Olayı Lanetlendi
Çorlu Güncel

Yeni Zelanda Da Yaşanan Terör Olayı Lanetlendi

  • 18 Mart 2019
  • 879 Kez Okundu

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorlu Şubesi Yeni Zelanda'da 49 Müslüman'ın hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak terörü lanetledi.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da camiye yapılan saldırı sonucu 49 Müslüman vatandaşın hayatını kaybetmesini Çorlu’dan lanetleyen İHH Çorlu Şubesi’nin basın açıklamasına Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz  Uylaş, Büyük Birlik Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 

“BİZİ DÜŞMAN EDEMEYECEKZİNİZ”

 

Yapılan basın açıklamasını İHH Gönüllüsü Arif Karaman okudu. Karaman, “Yeni Zelanda’daki terör eylemi emperyalizmin batılı insanlara pompalandığı İslam düşmanlığının vahşi sonuçlarından sadece biridir. Dünya da ve ülkemizde hangi dinden olursa olsun tüm masumlara yönelik olarak uygulanmaya kalkışılacak her türlü terör ve şiddet olayının karışsında olduğumuzu buradan tekraren deklare ederiz. Masum insanlara ezanımıza vatanımıza bayrağımıza ahlak ve maneviyatımıza dönük her türlü şiddet ve terör eyleminin karşısındayız. Bu değerler bizim ruh köklerimizdir. Ey küresel katiller, bizleri masum Hıristiyan, Yahudilere düşman edemeyeceksiniz. Bizleri masım Türklere, Kürtlere, Alevilere, Sünnililer düşman edemeyeceksiniz” dedi.

 

İmdat Şahin