• Belediye'nin Kapısına Grev İlanı Asıldı
Çorlu Güncel

Belediye'nin Kapısına Grev İlanı Asıldı

  • 15 Mart 2019
  • 1032 Kez Okundu

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Çorlu Belediyesi arasında 88 gündür sürdürülen Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlanamayınca grev kararı belediyenin kapısına asıldı.

Çorlu Belediyesinde toplam 114 kadrolu çalışanı kapsayan sözleşmede 7 gün içinde anlaşma sağlanamazsa emekçiler greve çıkacak. Tekirdağ’da CHP’li Belediyeler arasında en düşük ücretin Çorlu Belediyesinde olduğunun vurgulandığı açıklamayı, Belediye İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreteri Bayram Özkan yaptı.  Belediye İş olarak eş zamanlı İzmir Menderes, Antalya Alanya ve Tekirdağ Çorlu’da grev ilanı astıklarını belirten Özkan “Çorlu’da 88 gündür sürdürdüğümüz (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmayınca yasalar gereği grev kararı almak zorunda kaldık” dedi.

 

“BİZ AFAKİ RAKAMLARLA GELMİYORUZ”

 

Belediye İş Sendikası Mali Sekreteri Bayram Özkan; “Biz afaki rakamlarla gelmiyoruz. Enflasyon artı refah payı istiyoruz. Çocuklarımızı namerde muhtaç etmeyecek, refah payımızı yükseltecek ücretler istiyoruz. Tekirdağ genelinde Belediyelerde en düşük ücretle çalışanlar Çorlu Belediyesi çalışanlarıdır. Biz diğer Belediyelerde alınan ücretlere yaklaşmak istiyoruz. Bunlar bizim en doğal, en tabi hakkımızdır. Yasal süreç bugün itibarıyla bizim için bitmiştir. Mevzuat gereği Çorlu Belediyesinin kapısına grev ilanımızı asacağız. Grev işçinin en son silahı ve en son istediğidir. Bizim amacımız greve çıkmak değildir. Bizim Belediye Başkanımız çok güler yüzlüdür, bizde emekçilerimizin de yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Biz haklarımızı istiyoruz. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanmakta kararlıyız” dedi. 

 

“DEMOKRATİK HAKKIMIZ NEYSE ONU SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”

“Bugün ayrıca Antalya Alanya’da, İzmir Menderes ve Tekirdağ Çorlu’da işçi arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak grev kararını belediye binasına asacağız” ifadelerini kullanan Mali Sekreter Bayram Özkan şöyle konuştu: “Sizler alın teri döküyorsunuz ve bunun karşılığını almak en doğal hakkınız. Belediye başkanı saat 23.00’da bizlerle görüştü ve masada biteceğini söyledi. Yasal süreç bizim açımızdan bugün bitmiştir. Grev işçinin en son silahı ve en son istediği şeydir. Demokratik hakkımız neyse onu sonuna kadar kullanacağız. Grev kararımız tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun. Belediye-İş Sendikası olarak sonuna kadar yanınızdayız” dedi

 

Belediye iş yöneticileri ve işçiler açıklama sonrası Çorlu Belediyesinin giriş kapısına grev ilanını astı.

 

İmdat Şahin