• Bakan Millet Bahçesiyle İlgili Tarih Verdi
Çorlu Güncel

Bakan Millet Bahçesiyle İlgili Tarih Verdi

  • 15 Mart 2019
  • 1090 Kez Okundu

Ne zaman yapılacağı merak konusu olan eski devlet hastanesinin yerine yapılacak millet bahçesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarih verdi.

Katıldığı bir programda Çorlu da yapılacak millet bahçesiyle ilgili konuşan Murat Kurum 2019 yılı içinde millet bahçesinin tamamlanacağını ifade etti. İki ay önce Çorlu’ya geldiklerini anımsatan Murat Kurum, yerle ilgili çalışmaların projelerin hazırlandığını çalışmaların ise 2019 yılı içinde biteceğini söyledi.

 

“2023’TE YEŞİL ALAN MİKTARINI 15 METREKAREYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bilindiği üzere sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile her ile bir millet bahçesi yapma vaadinde bulunmuştuk. Hedefimiz 2023 yılına geldiğinde kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekarelere çıkarmak. Bu doğrultuda gecemize katarak her ilçemiz de her ilimizde millet bahçesi yapabileceğimiz alanları tespit ediyor ve bu alanlar üzerinde de geliştirdiğimiz projelerleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bundan yaklaşık bir buçuk iki ay önce geldiğimizde sayın başkanımız Serkan Erçili dediki bizim çok önemli bir alanımız var. Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yeri millet bahçesi yapabilirmiyiz dedi. Bizde Çorlu istiyorsa Tekirdağ istiyorsa bize yapmak düşer dedik” ifadelerini kullandı.

 

“2019 YILI İÇİNDE BİTECEK”

 

Millet bahçesinin bitirilmesiyle ilgili tarih veren Bakan Murat Kurum, 2019 yılı içinde biteceğini söyledi. Kurum, “27 dönümlük alana projelerimizi yapıyoruz, eski devlet hastanesi olduğu alanı millet bahçesine çeviriyoruz. Çorlunun en güzel yerinde değeri paha biçilemeyecek bir arazi üzerinde millet bahçesi yapıyoruz. 2019 yılı içerisinde de bu millet bahçesini bitirip Çorlumuza kazandıracağız. İçinde millet kraathaneleri olacak, içinde bisiklet yolları olacak, göletler olacak, dinlenme alanları olacak. Her türlü spor faaliyetlerinin yapılabileceği alanlar olacak” dedi.