• Sağlık Ocaklarını Ziyaret Ederek Bayramlarını Kutladı
Çorlu Güncel

Sağlık Ocaklarını Ziyaret Ederek Bayramlarını Kutladı

  • 15 Mart 2019
  • 855 Kez Okundu

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili sağlık ocaklarını gezerek, çalışanların tıp bayramını kutladı.

 

"Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor

 

Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, AK Parti Çorlu Kadın Kolları Başkanı Vijdan Yılmaz ve beraberindekilerle Fidanlık Aile Sağlık Ocağı, Kumyol Aile Sağlık Ocağı, Çobançeşme Aile Sağlık Ocağı, Çırak Bayırı Aile Sağlık Ocaklarını ziyaret etti. Doktorların ve çalışanların Tıp Bayramını kutlayan Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili çalışmalarını sürdürdü. Sağlık Ocağında bulunan vatandaşların da elini sıkan Serkan Erçili kendini tanıttı Çorlu ile ilgili projelerini anlattı.

 

KUTSAL BİR VAZİFE YÜRÜTÜYORLAR

 

Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili yaptığı açıklamada; “14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla aile sağlık merkezlerimizi ziyaret ederek sağlık çalışanlarımız ile bir araya geldik. Üstlendikleri sorumluluk ve görevleri dolayısıyla kutsal bir vazife yürütüyorlar. O sebeple ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözüne mazhar olmuş bütün doktorlarımızın ve sağlık personellerimizin 14 Mart Tıp bayramını en samimi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

İmdat Şahin