• Ergene'de 12 Mart Programı
Ergene

Ergene'de 12 Mart Programı

  • 15 Mart 2019
  • 1958 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene Kaymakamlığı tarafından Benek Kolejinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğine katıldı.

Ergene Kaymakamlığı tarafından Benek Kolejinde İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yıl dönümü ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutanı Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Programda milletin sesi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterimi gerçekleşirken, “Bayraksız Olamam” ve “İstiklal Marşını Dinlerken” adlı şiirler okundu. Programda Benek Koleji öğrencileri tarafından İstiklal Marşının Mecliste kabulünün canlandırılması ve “Kurtuluşa Giden Yol” adlı oratorya gösterisi gerçekleşti.

 

Programın sonunda Ergene Kaymakamlığı tarafından İlçe genelinde bulunan okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek program son buldu.