• 15 Temmuz Gazisi Çorlu'da Konferans Verdi
Çorlu Güncel

15 Temmuz Gazisi Çorlu'da Konferans Verdi

  • 13 Mart 2019
  • 998 Kez Okundu

15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan Metin Doğan “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” konulu konferansa katıldı.

Memur-Sen Çorlu Temsilciliğinin düzenlediği konferans Çorlu Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, Büyük Birlik Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan ve çok sayıda izleyici katıldı.

 

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

 

O gece olayı televizyondan duyunca hemen dışarı çıktım bir tane motosikletliyi durdurup, “kardeşim beni hemen havaalanına götürür müsün dedim. Oda tabi abi hemen götüreyim dedi. beni havaalanına götürdü. Bir baktım tankların 20-30 metre karşısındayım. Etrafıma bir baktım böyle 40-50 kişi var. Halkın bağırıp çağırmadığını fark ettim. 20-30 kişilik polis gurubu vardı polislerde askerlere yaklaşmıyordu. İki tane arka arkaya tank vardı bir tane yanlarında askeri jip vardı, birtane de askeri kamyon vardı. En önde de 10 tane ellerinde silah askerler vardı. Bunlar havaya ateş etmeye başladılar. Ateş açılınca ben tankların önüne doğru koşmaya başladım. Tankın önünü doğru gitmekte kolay olmadı. Tankın önüne gelince tam ellerimi kaldırdım. Giderken hemen tanklar durdu. Askerlere zarar vermeyi hiç düşünmedim.  Bunların önüne geldiğimde ne söyleyeceğim diye hiç düşünmemiştim. Ben Fetö’nün darbe yaptığını da bilmiyordum. Birden ağzımdan ellerimi kaldırdıktan sonra ben Türk askeriyim siz kimin askerisiniz diye. Tank hareket etmeye tekrar başladı, ben tank paletinin birinin önüne yattım. Ve o anda yaralandım” dedi.

 

İmdat Şahin