• Kadın Güreşçiler Gümüş Madalya İle Döndü
Çorlu Güncel

Kadın Güreşçiler Gümüş Madalya İle Döndü

  • 12 Mart 2019
  • 1292 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Güreş Takımı sporcuları Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde düzenlenen Yıldız Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonasından 2 gümüş madalya ile döndü. Sporcular takım halinde 7. oldu.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 38 kulüp ve 200 sporcunun katıldığı Yıldız Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonasına katılan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Güreş Takımı şampiyonadan 2 gümüş madalya ile döndü.

 

Esma Akkaya 49 ve Kader Tekin 73 kilogramda yaptıkları mücadelelerde rakiplerini yenerek 3'üncü oldular ve gümüş madalya almaya hak kazandılar. Şampiyonada mücadele eden Medine Kübra Keskin 61 kilogramda yedinci., Gülsüm Bingöl 57 kilogramda sekizinci ve Döndü Kuşlu ise 48 kilogramda onuncu oldu.

Milli Takım Minik Kızlar Teknik Sorumlusu ve Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Fatih Kobal ile Hasan Mert'in antrenörlüğünü üstelendikleri ÇBSK Kadın Güreş Takımı 38 takımın katıldığı turnuvada 46 puan toplayarak takım halinde 7. oldu.

 

Öte yandan Esma Akkaya ve Kader Tekin Nisan ayının ikinci haftasında Antalya'da düzenlenecek Zafer Turnuvası'na katılacak. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt güreşçilerimizi elde ettikleri derecelerden dolayı tebrik ederken, katılacakları şampiyonalarda başarılar diledi.