• Bakan Kurum'a Eyt Sorusu
Çorlu Güncel

Bakan Kurum'a Eyt Sorusu

  • 12 Mart 2019
  • 962 Kez Okundu

Çorlu’da Cumhur İttifakı aday ve proje tanıtım programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bir vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili soru sordu.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen aday ve proje tanıtım programında konuşan Bakan Murat Kurum’un konuşması bitiminde bir vatandaş ayağa kalkarak EYT’lilerle ilgili seçime kadar bir müjde bekleyebilir miyiz? diye sordu. Bunun üzerine Murat Kurum EYT’lilerle ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

 

“Konuyla İlgili Çalışmalar Yapılıyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, EYT’lilere seçime kadar bir müjde verilecek mi sorusuna; “Tabi bu soru sürekli geliyor bize hemen hemen her ilimizde ilçemizde vatandaşlar soruyor EYT’lilerle ilgili soruyu. Bu Aile Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığımızın yetki alanında, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanımızla da bu süreci paylaşacaktır. Tabi biz gelişmekte olan bir ülkeyiz, gelişmek çalışmak, üretmek zorundayız. Bu noktada eğer dünya ülkeleriyle yarışmak istiyorsak üretmek zorundayız. İşte o savunma sanayini yapmak zorundayız, tarımla ilgili en iyi noktaya gelmek zorundayız. EYT’lilerin taleplerini bakanlığımıza ilettik inşallah değerlendirilecektir. Buradan talebinizle ilgili net şudur diyemem ama bununla ilgili çalışmalar yapılıyor bunu söyleyebilirim” dedi.

 

İmdat Şahin