• Aksilikler Yaşanarak Açıldı
Çorlu Güncel

Aksilikler Yaşanarak Açıldı

  • 12 Mart 2019
  • 1195 Kez Okundu

Belediye Konutları bölgesinde yapımı tamamlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde bugün satışlar başladı. 280 esnaf tezgâhlarını kurarken yağmurun yağmasıyla da aksilikler yaşandı.

Yağışlı havanın hakim olduğu Çorlu'da Kapalı Pazar Yeri ilk açıldığı gün tartışmalara da neden oldu. Etrafı kapatılmayan Atakent Pazar Yeri'nde esnaflar kendi imkânlarıyla cam bölgelerini brandalarla kapatırken, Atatakent Kapalı Pazar Yeri'nin çatısı da damlatması esnafın tepkisine neden oldu. Kimi esnaf çatının damlatması sonucu tezgahlarını kapattı.

 

17 MİLYON HARCANDI

Projeye göre Atakent Kapalı Pazar Yeri 7.719 m² arsa üzerinde toplam 5.246 m² taban oturumuna sahip yaklaşık 17 milyon 641 bin Türk Lirası bedelle yapımı tamamlanan  Pazar yerinde 280 adet tezgah kapasitesine sahip pazar yeri açıldı. Bodrum katında balıkçılar, peynirciler ve tavukçular için ayrılmış özel bölümlerle birlikte kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Ayrıca bu katta çay ocağı, bebek bakım odası, tuvaletler, mescit, Pazarcılar Odası için hizmet bölümü bulunmakta. Zemin katta meyve-sebze satan pazar esnafı bulunmak. Bu katta ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, tuvaletler bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası, idari bölüm ve dinlenme alanı yer almaktadır. 1. katta ise 315 m² lik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve tuvaletler bulunmakta.

 

BÖYLE BİR YERE İHTİYAÇ VARDI

Kimi Pazar esnafı da böyle bir yere ihtiyacın olduğunu belirterek pazar yerinin Çorlu'ya hayırlı olmasını diledi. Kimi esnaf, "Çorlu'nun özellikle Salı Pazarı'nın açıkta olması kış günlerinde bizlere büyük zorluklar yaşatıyordu. Şimdi kapalı bir pazar yerine geçtik, evet aksilikler var ama kısa sürede bu aksiliklerde giderilecektir. En azından kalıcı bir yerimiz oldu. Birde tezgahlar istediğimiz düzeyde büyük değil fakat herkese 5 metre yer ayrılmış durumda. Yapacak birşey yok" dedi.

 

ESNAF OLARAK MEMNUNUZ

Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Kenan Üstek te Atakent Kapalı Pazar Yeri'ni gazetemize değerlendirdi. Üstek, "Bütün esnaf arkadaşlarımıza sabit 5'er metre alan ayrıldı. Herkesin yeri sabit durumda.  Evet, şu anda bazı aksaklıklar var, etrafı maalesef kapatılmadı ama Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ile de görüştük 2 Ay'a kadar etrafının kapatılacağını söyledi. Belediye bize Çorlu'nun en güzel yerini verdi. Esnaf olarak ta memnunuz, bazı aksaklıklar ister istemez olacak. Bütün esnaflar olarak biz memnunuz, Yukardan bazı yerlerden çatı damlatıyor ama bunların kısa sürede giderileceğine inanıyorum” dedi.

 

ÇATI DAMLATTIĞI İÇİN BAZI ESNAFLAR TEZGÂHLARINI KAPATTI

Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde giriş kattaki elbise bölümünde çatının damlatması sonucu bazı esnaflar tezgâhlarını kapatmak zorunda kaldı. Öğle saatlerinde başlayan yağmur şiddetini artırınca Atakent Kapalı Pazar Yeri'nin çatısı damlattı. Elbise bölümünde çatının damlatması sonucu bazı esnaflar ürünleri zarar görmesin diyerek tezgahlarını kapattı. Esnaflar konuyla ilgili gazetimize konuştu: "Kapalı Pazar Yeri'nde yağmurun yağmasıyla birlikte çatı akıtmaya başladı. Akan yağmur suları da tezgâhlarımızın üzerine geldi. Bizlerde tezgahımızı kapatıyoruz" dedi.

İmdat Şahin