• Sanatseverler Ödül Gecesinde Buluştu
Çorlu Güncel

Sanatseverler Ödül Gecesinde Buluştu

  • 11 Mart 2019
  • 911 Kez Okundu

Çorlu Kültür Sanat Derneği bu yıl 2’incisini düzenlediği sanat ödülünü devlet sanatçısı Tamer Levent’e verdi.

Hafta sonu düzenlenen gecede İstanbul Devlet Opera Balesi solist sanatçısı Zafer Erdaş, Heykeltraş İhsan Alpaslan, Siyasetçi-Yazar Hakan Atalay’ın yanı sıra çok sayıda sanat, siyaset ve iş dünyasından katılım oldu. 14 yıldır Çorlu’da sanata renk katan Çorlu Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği geceye katılanlar keyif dolu anlar yaşadı.

 

“KÜLTÜR SANATSIZ KALMIŞ KENTLER NEFES ALMIYOR DEMEKTİR”

 

Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkan Bedri Selvi gecede yapığı konuşmada şunları söyledi: “Bir kent ancak kültür ve sanatla nefes alır, kültür ve sanatsız kalmış kentler nefes almıyor demektir. Bizler ÇKSD olarak kültür ve sanatı ve sanatçıları halka buluşturmayı kendimize kutsal bir görev sayıyoruz. Ben bu söylemi her etkinliğimizde tekrarlıyorum. Bu söyleme ancak kentimiz kültür ve sanat alanında yeterlilik kazandığı zaman son vereceğim. Bizler geçen sene bu salonda ilkini düzenlediğimiz sanat ödülü gecesinde ödülümüzü hatırlayacağınız gibi devlet tiyatro sanatçısı Orhan Kurtuldu’ya vermiştik ve o gece yapmayı düşündüğümüz birçok işi dernek olarak başardık. Çorlumuzu Kültür Sanat Sokağı ile buluşturduk. Bu gece ikincisini düzenlediğimiz bu etkinlikte ödülümüzü sayın Tamer Levent’e vermekten dolayı da çok mutluyuz” dedi.

 

TOPLUM OLARAK SANATA EVET DEMELİYİZ

 

 Çorlu Kültür Sanat Derneği’den ödül almanın kendisinde yarattığı mutluluğu ifade eden Tamer Levent’e şöyle konuştu“Siyasetçilerin ve adayların sanata evet projelerini açıklamaya davet ediyorum” Belediyeciliği sanat olarak yapmak lazım, Belediyeciliğin insanı esas almasını gerektiğini belirtti.  Levent,  “İnsanların farklı görüşleri olabilir. Dini, dili farklı olabilir. İnsanın mutluluğu için çalışılması gerekir. İnsanı mutsuz edecek şeyler yapmaması lazım. İnsanı mutlu edecek projeler nasıl yaparız diye düşünüldüğünde, bu ülkede, bu dünyada, yaşamanın önemi daha çok ortaya çıkacaktır. Ve sanata evet demenin önemi daha çok ortaya çıkacaktır. Belediyecilik sanat olarak yapılmalı.  Belediyeciliği biz hep altyapı kültürü olarak gördük. Sanatı da üst yapı kültürü olarak gördük.  Alt yapı üst yapı yok, bütün yapılar sanat olarak yapılmalı. Her işin başı sanattır” dedi.

 

“MEDENİYET YOLUNDA GAYRET GÖSTEREN SANATSEVERLERİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

 

Geceye katılan CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt ta bir konuşma yaptı. Sarıkurt, “Sanat yolunda muvaffak olamayan milletler medeniyet yolunda yüksek insanlık sıfatıyla tanımlanamazlar ilelebet mahkum kalırlar demiş Mustafa Kemal Atatürk, Ben medeniyet yolunda gayret gösteren bütün kültür ve sanat sevdalılarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sanata evet diyorum, Tamer Levent üstadımızın önümüzdeki dönemlerde Çorlu ile ilgili projelerinin olduğunu görüyor mutluluk duyuyorum. Ümit ediyorum hep beraber çalışabilme imkanımız olacak” dedi.

 

İmdat Şahin