• Doğa Koleji Movup Projesinde Yer Aldı
Çorlu Güncel

Doğa Koleji Movup Projesinde Yer Aldı

  • 09 Mart 2019
  • 964 Kez Okundu

Movup, 6 ülkeden 7 ortak tarafından yürütülen KA3 Politika Yeniliği İçin Girişimler projesinde Türkiye’den Doğa Koleji yer aldı.

Movup proje kapsamında Türkiye, Malta, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan, İtalya’dan okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri buluşarak, ortak projeler yapma fırsatını buluyor. Doğa Koleji Lüleburgaz, Çerkezköy ve Çorlu kurucusu Erdal Karakuş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Proje ortağı ülkelerde yenilikçi öğretimler ve uygulamaların ulusal ve uluslararası boyutta hayata geçirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Amaç proje ortaklarının öğrencilerin duygusal alanlarını ele alan sosyal duygusal beceriler, değerler, öğrenmede motivasyon ve tutumları kapsayan var olan iyi uygulamalarını yenilikçi öğretimler ile geliştirerek, iyi uygulamalar ortaya koymak ve bu uygulamaların tanıtıldığı öğretmenlerin sürekli mesleki gelişimine katkı sağlayacak bir öğretmen eğitim kursu üretmektir” dedi.

 

Bu projede Türkiye’den de Doğa Koleji yer aldı. Okulun projede yer alma nedeni de 5 yıldır sosyal duygusal beceriler alanındaki çalışmaları ve bunları okul öncesi ve ilkokul düzeyinde öğretim programına ve öğretmen eğitim içeriğine dahil etmesi olarak belirtildi. Doğa Kolejleri Avrupa Proje Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan ve Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Ramazan Sezer okul öncesi ve ilkokul düzeyinde uygulanan “Düşünmenin Doğası ve Deney Atölyesi” derslerinden örnekler sundu.

 

Doğa Okulları Avrupa Proje Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan bu eğitim programının öğretmenlerin deneyimlerini paylaşması açısından önemine dikkat çekerek; “Doğa Okulları müfredatında başarıyla yürüttüğümüz bu yenilikçi öğretim uygulamalarını öğretmenlerimizle birlikte meslektaşlarımızla paylaşma fırsatı bulduk. Öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişiminde sorgulamaya dayalı öğretimin aşamaları, duyguların didaktiği tekniği ile duygusal süreçlerin dengelenmesi ve disiplinler arası ilişkilendirmeler ile öğrencinin yaşamsal ve süreç temelli becerilerinin nasıl geliştirileceğine dair atölye çalışmalarında öğretim setleri ve iyi uygulamalar paylaşıldı” dedi.