• Kadınlar Günü İçin Bir Araya Geldiler
Çorlu Güncel

Kadınlar Günü İçin Bir Araya Geldiler

  • 08 Mart 2019
  • 884 Kez Okundu

AK Parti ve MHP Çorlu Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Özcanlar Restoranda kahvaltı düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile AK Parti ve MHP Çorlu İlçe Başkanlıkları Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltı programında kadınlar bir araya geldi. Kahvaltıya Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkanı Serkan Erçili, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan’da katıldı.

 

“TÜRK KADINI ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR”

 

Düzenlenen kahvaltı programında konuşan AK Parti Çorlu Kadın Kolları Başkanı Vijdan Yılmaz, “Dünya’da kadın işçilerin başlattığı ve erkek işçiler ile erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek için yapılan hareket, başka ülkelerdeki kadınlara da ilham kaynağı olmuş ve kadının hayatın her alanında başarılı olabileceğini kanıtlamıştır. Ülkemizde tarihimizden başlayarak nice Türk Kadını adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Tarih yazan ve tarihin akışını değiştiren evlatlar yetiştirmiştir. Ülkemizde bizlere seçme ve seçilme hakkı birçok ülkeden önce Atatürk tarafından verilmiştir. Toplumumuzda kadınlarımız her zaman baş tacı olmuştur ve olacaktır. Tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

“ULU ÖNDERİMİZ BİZLERE SEÇME SEÇİLME HAKKI VERDİ”

 

MHP Çorlu Kadın Kolları Başkanı Lale Güzel de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayarak, “Amerikan’ın New York kentinde kadın işçiler, ağır şartlar altında çalışmaları sebebi ile bir hareket başlattı ve 8 Mart’ta 129 kadın bir fabrikada kapatıldı ve buradan başlayan bir hareket ile tüm dünyaya yayıldı. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını verdi. Türk Kadını güçlü ve toplumda gerekli değeri yıllar öncesinden görmüştür. Ancak günümüzde hala iyileştirilmesi gereken çok nokta var. Burada biz siyasilere çok iş düşmekte. Kadın toplumun temel taşıdır. Tarihi değiştiren birçok lider yetiştirmiştir” dedi.

 

KADINLARIMIZLA HEP BİRLİKTEYİZ

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş ise, “Biz erkekler gerek ev gerekse iş hayatında sizlerin desteğini her alanda ve her yerde görüyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizin bozulmadan 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde yaptığınız mücadeleyi de görüyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlar hepinize başarılar dilerim.”dedi. MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan da “Kadın, sadece beş harften oluşan bir kelime değildir. Anadır, eştir, kısacası her şeydir. Acı bir günü burada kutluyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmaması için buradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi.

 

“KADINLARIMIZLA BİRLİKTE SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

 

Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, “Başta eşim ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Kadınlarımız olmazsa olmazımız, dünyamızın merkezidir. Seçime başladığımız günden beri kadın kollarımız ile hiç ayrılmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçimi kadınlarımız ile kazanacağız. Çok güzel bir hava var. Seçimleri kazanmaya bu kadar yaklaşmışken sizlerden daha da çok destek bekliyoruz. Çorlu 30 yıldır çok şey kaybetti. Bu seçim olmazsa bir daha böyle bir fırsatı yakalayamayabiliriz. Bu birlik ve beraberliği tüm Çorlu halkına bildirdik” dedi.