• “Bu Güzel Ağacı Çorlumuza Hediye Ediyoruz”
Çorlu Güncel

“Bu Güzel Ağacı Çorlumuza Hediye Ediyoruz”

  • 08 Mart 2019
  • 964 Kez Okundu

Çorlu Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) üyeleri Atatürk Park Cafe’nin içinde bulunan, sevgi ağacını 8 Mart Dünya Kadınları için süslediler.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMAMIŞ TOPLUMDA REFAH VE ÖZGÜRLÜKTEN SÖZ EDİLEMEZ”

Ağacın önünde bir de basın açıklaması yapan KASAİD üyeleri adına açıklamayı dernek başkanı Nayime Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada: “Tüm dünya kadınları için çok anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bu yola emeğini ve ömrünü veren tüm kadınları saygı ile anıyoruz. Cinsiyet eşitliği sağlanmamış bir toplumda refah ve özgürlükten söz edilemez. Bunu sağlamak için tüm topluma ve kurumlara önemli roller düşmektedir” dedi.

 

“GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

 

Konuşmasını sürdüren Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Başkanı Nayime Yılmaz şöyle konuştu: “Toplumu ayrıştırmayan pozitif bir iletişim dili her şeyin başında gelmektedir. Bu alandaki yasalara ve sözleşmelere uymak kadına yönelik suçlara karşı caydırıcı tedbirler uygulamak çok önem taşımaktadır. Kadınlar günü emeği yeteneği ve sevgisiyle tüm dünyayı güzelleştirebilir. Burada el ele kalp kalbe tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Bu güzel ağacı Çorlumuza hediye ediyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin