• 2017 Yılından Beri Boş Duruyor
Çorlu Güncel

2017 Yılından Beri Boş Duruyor

  • 08 Mart 2019
  • 1054 Kez Okundu

Halk Eğitim Merkezi’nin taşınmasıyla birlikte Kazımiye Mahallesi’nde bulunan eski Halk Eğitim Merkezi’nin olduğu binanın 2017 yılından beri boş kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Temmuz 2017 yılında Cumhuriyet Parkı’ndaki yerine taşınan Halk Eğitim Merkezi’nin eski yeri o günden beridir boş duruyor. Geçtiğimiz günlerde Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün Eski Halk Eğitim Merkezi’nin kreş yapılmak istendiğini söylemişti. Her hangi bir çalışmamın başlamaması tepkilere neden oldu.

 

Bölgedeki vatandaşlar konu ile ilgili gazetemize bilgi vererek: “Burası özellikle yazın uyuşturucu kullanıcılarının mekanı durumundaydı. Sürekli bahçesinde uyuşturucu kullanan gençleri görüyorduk. Şimdi gelmiyorlar, görmüyoruz. Bina uzun zamandır boş ne yapılacağı konusunda da henüz bir bilgimizde yok. Bir an önce buranın bir amaç için kullanılması gerekiyor” dedi.

 

NE YAPILACAKSA BİRAN ÖNCE YAPILSIN

 

Binanın bir an önce aktif hale getirilmesini isteyen vatandaşlar şöyle konuştu: “Binaya ne yapılacaksa biran önce yapılsın. Bina burada çürüyor. Kentimizin birçok okula, binaya ihtiyacı var, bir kuruma verilirse bina kullanılmış olur. Bu şekilde boş kalmaz. Bizler Eski Halk Eğitim Merkezi Binası’nın biran evvel aktif hale getirilmesini istiyoruz” dedi.