• “Teknoloji Ve Bilişimle İç İçe Olacağız”
Çorlu Güncel

“Teknoloji Ve Bilişimle İç İçe Olacağız”

  • 08 Mart 2019
  • 886 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da yeni nesil belediyecilik anlayışıyla gelişimin devamı için teknoloji ve bilişim ile iç içe olacaklarını söyledi.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarla belediye hizmetlerinin büyük bir kısmını dijitalleştirdiklerini ve elektronik ortama aktarmaya başladıklarını belirten Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, belediyenin tüm hizmetlerini elektronik ortama aktararak artıracaklarını ve vatandaşların hizmet ağlarına daha çabuk ulaşabileceğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın internete bağlanabildiği her yerden belediyemizin hizmetlerine ulaşabilmesini sağlayacağız. Halkımızın yaş, cinsiyet, eğitim düzeyine göre tüm kitlelere hitap edecek ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yönelik teknolojik projeler üreteceğiz.

 

"Bilgi Evleri Kuracağız"

Bilgi paylaşıldıkça çoğalır düşüncesinden yola çıkarak özellikle gençlerimizin bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaşma ihtiyacını karşılayabilmek için "Bilgi Evleri" oluşturacağız.

E-eksper sistemi ile vatandaşlarımızın ekspertiz işlemlerini elektronik ortamda yapabilmelerine, kurulacak yeni sistemler ile emlak beyanı ve kazı ruhsatı başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirilebilme imkanı sunarak vatandaşlarımızın zamandan tasarruf etmelerini sağlayacağız.

Belediyemizin etkinlik ve duyurularını anlık olarak elektronik ortama aktaracağız. Böylelikle halkımız bunlardan daha kolay haberdar olacak.

 

"Tarihi Mekanlar Şehir Kameralarıyla Tanıtılacak"

Ayrıca belediyemiz sorumluluğunda olan park ve sosyal tesislere yeni nesil ekranlar yerleştirerek, vatandaşlarımızın belediyemizin sunduğu hizmetlere ve imkânlara daha yakın olmalarını da sağlamış olacağız.

Şehir kameralarıyla Çorlu'muzdaki tarihi mekanlar belediyemizin web sitesi üzerinden anlık ve canlı olarak yayınlanacak. Bunun yanı sıra "Çorlu Tarihi Eser Projesi, Tarihi Belediye Binası, Doğanca Evi ve Ören" yerleri, sanal olarak 360° gezilebilecek ve vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmalarının yanında keyifli zaman geçirmeleri de sağlanacak. Çorlu'muzda 260 bini aşkın yerleşik nüfusa, zaman ve mekan kısıtlaması olmadan, yaptığımız teknolojik yatırımlar sayesinde hizmet vermeye devam edeceğiz." dedi.

 

Sarıkurt, belediye hizmetlerinin elektronik ortamdaki hizmet sunumundan yüksek kalite standartları ile faydalanabilmelerine olanak sunarken, bilişim teknolojileriyle iç içe olan bir belediyecilik anlayışını benimseyeceklerini de dile getirdi.