• İşçiler Çalışmayı Durdurdu
Çorlu Güncel

İşçiler Çalışmayı Durdurdu

  • 06 Mart 2019
  • 1065 Kez Okundu

Silivri Kınalı bölgesinde bulunan bir işyerinde işverenin sendikal örgütlenmeye karşı çıkması üzerine işçiler sabah şalteri indirerek çalışmadılar.

Silivri Kınalı’da bulunan bir fabrikada bir süre önce örgütlenme çalışmasına başlayan TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası’na üye işçiler, fabrikada çalışmayı durdurdu. Sabah saatlerinden itibaren Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, Trakya Şube başkanı Ercan yavuz ve Trakya şubeye bağlı işyerlerinin temsilcileri fabrika önünde işçilere destek verdi.

 

Petrol-İş Sendikası bir süre önce Silivri Kınalı’da bulunan 300 işçinin çalıştığı fabrikada örgütlenme çalışmalarına başlamış ve çoğunluğu sağlayarak çalışma bakanlığına başvurmuştu. Petrol-İş’in örgütlendiği fabrikada yetki için yeterli çoğunluğa ulaşılması üzerine işverenin iki işçiyi işten çıkarttığı ve sendikaya üye işçilere karşıda baskı kurduğu iddia edildi.

 

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler geçtiğimiz Kasım ayında baskılara karşı fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenleyerek mücadele vurgusu yapmışlardı.

 

İmdat Şahin