• Av Yasakları Başladı
Çorlu Güncel

Av Yasakları Başladı

  • 06 Mart 2019
  • 918 Kez Okundu

2018 yılı Ağustos ayında başlayan av sezonu, 3 Mart 2019 tarihi itibariyle kara avcılılığıyla ilgili yasaklar başladı.

Konuyla ilgili Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz bir açıklama yaptı. Yılmaz, “2018 yılı Ağustos ayında başladığımız av sezonu 3 Mart 2019 tarihi itibariyle son buldu. Önümüzdeki Ağustos ayına kadar av yasağı devam edecek. Çorlu Avcılar Derneği üyesi hiçbir arkadaşımız bu süre zarfında avlanmaya çıkmıyor yasağa uygun hareket ediyor” dedi.

 

“AĞUSTOS SONUNDA TEKRAR BAŞLAYACAK”

Açıklamayı sürdüren Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz “3 Mart tarihi itibariyle yasaklar başladı, Ağustos ayının sonuna kadar yasaklar devam edecek” dedi. Yılmaz, “2018 Ağustos ayında başladığımız av sezonunu 3 Mart 2019 tarihi itibariyle kapattık. Bundan sonra kara avcılığı ile ilgili hayvanların avlanması yasaklanmıştır. Tekrar açılması ağustos sonuna denk gelecek. Bu ara içerisinde bizim avcılarımız kurallara riayet edecektir. Çorlu Avcılar Derneği olarak bizim üyelerimiz bu av yasaklarına uyuyor uymayanlar olduğu zamanda hatırlatıyoruz” dedi.

 

“YASAKLARA UYMAMIZ GEREKİYOR”

 

“Gelecek nesillere güzel bir doğa güzel bir tabiat bırakmamız açısından bu av yasaklarına uyalım uymayanları da uyaralım” diyen Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz; “Yaptırım cezaları var, av sezonu olduğu zamanlar cezalar farklı oluyor av sezonu bittiği zaman cezalar farklı oluyor. Bütün av camiası da bu av yasağına uyduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim Çorlu Avcılar Derneği üyelerinin bu güne kadar av yasağı nedeniyle ceza yediğini hiç görmedik. Bu yasaklara uymayı sadece biz değil tüm Türkiye’nin tüm dünyanın uyması gerekiyor” dedi.

 

İmdat Şahin