• Ergene De Millet İttifakı, Yüksel İçin Buluştu
Ergene

Ergene De Millet İttifakı, Yüksel İçin Buluştu

  • 04 Mart 2019
  • 2128 Kez Okundu

CHP Ergene Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Rasim Yüksel, Ulaş Düğün Salonu’nda aday ve proje tanıtım programı düzenledi.

Aday ve proje tanıtım programına CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Kadir Albayrak, CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt, CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları ve meclis üyesi adayları katıldı.

 

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program konuşmalarla devam etti. CHP Ergene Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Rasim Yüksel’in konuşmasına başlamadan önce 15 dakika süren proje tanıtım videosu katılımcılara izletildi. Proje tanıtım videosundan sonra meclis üyesi adayları ve Rasim Yüksel sahneye çağrıldı. Rasim Yüksel yaptığı konuşmada, “Alt-yapı ve su gibi en büyük problemlerimizi çözdük. Bunun yanında birçok  projeye imza attık gelişmiş belediyelere ne varsa Ergene belediyesi de o var. Göreve gelirken hicbirseyimiz yoktu şimdi bütün malzemelerimiz var  kimse endişe duymasın yaptığımız projelerde devletin hiçbir payı yok gelen para maaşlara yetmiyor geçen ay oda gelmedi. Ergenenin her mahallerine hizmet götürdük ve götüreceğiz. Bu güne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.  

 

ERGENEYE 118 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada Ergene’ye büyükşehirin birçok yatırım yaptığını ifade etti. Albayrak, “Ergene ye 118 milyonluk yatırım yaptık ben sayın Rasim Yüksel ve ekibini kutluyorum onlarda Ergene halkı için çok çalıştılar. Tabi en fazla emekte Ergene halkıdır. Bu seçimlerde de Rasim Yüksel başkanı ve ekibini yalnız bırakmayacaklarını biliyorum. Bizlerin ortak paydalarımız çok, hedefimiz daha güzel bir Tekirdağ yaratmaktadır. Bizler tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ak Parti 17 yıldır Türkiye’yi iyi yönetmedi ve yönetemiyor da. Yereldeki adaylarının konuşmalarına bakıyorum, 1059 projemiz var,  suyu yüzde 50 ucuzlatacağız gibi  gerçeği yansıtmayan işler yapıyorlar. Bu yerel seçimlerinde kazananı bizler olacağız” dedi.

 

“BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan millet ittifakı olarak Tekirdağ’da birçok ilçede CHP ile seçime beraber girdiklerini ifade ederek konuşmasını sürdürdü: “Millet ittifakı olarak seçimlere girdik, 8 ilçede ve Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Albayrak’ı  kayıtsız şartsız destekliyoruz. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı bizleri terörist ilan ettiler bizler terörist değiliz. Salona baktığınız zaman burada terörist görüyormuşsunuz arkadaşlar. Ben mi teröristim, Candan Yüceer mi terörist, Kadir Albayrak mı terörist hangimiz teröristiz. Bizlerin hiçbiri terörist değil. Bunu söylemek çok büyük ayıptır, yazıktır, günahtır. Bunlar sadece çamur atıyorlar. Bu ülkenin beka sorunu var diyorlar ya o beka sorunu hükümetin bizzat kendisidir. Bunlar bu seçimlerde gidecekler, yerel seçimle geldiler yerel seçimlerle gidecekler” dedi.

 

“TEKRAR 12-0 YAPACAĞIZ”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun konuşmasında Tekirdağ’da tekrar 12-0 yapacaklarını söyledi. Aygun, “Millet ittifakıyla 12 sıfır yapmak için yola çıktık ve bunu yapacağımızdan hiç şüphemiz yok. Sevgili dostlar 2002 de AKP iktidara geldiğinde bugüne kadar çiftçinin borcu 109 kat arttı. Çiftçi zor durumda. Milletin efendisi zor durumda destek verdik diyorlar ama üretim nerede göremiyoruz. İthalat cenneti yaptılar ülkeyi yazık gerçekten çok yazık. Bizler sonunu kadar çiftçimizin emekçimizin yanında olacağız, onları destekleyeceğiz” dedi.

 

“BİZİM İTTİFAKIMIZIN TEMELİNDE İLKELER VAR”

İYİ Parti ile CHP’nin yapmış olduğu ittifaka değinen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bizim ittifakımızın temelinde ilkeler var” dedi. Yüceer, “Bugün adayımız Rasim Yüksel’in projeleri tanıtmak için buradayız aslında bizler başkanımızı gayet iyi tanıyoruz. Onu gece gündüz çalışmasıyla tanıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğini biliyoruz. Ergene de şu ana kadar birçok proje meydana geldi, bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Bizim ittifakınızın temelinde ilkeler var bizler demokraside huzurda, dürüstlükte buluşuyoruz Türkiye’nin uzlaşı siyasetine ihtiyacı var. Türkiye’yi insanları germeden huzurlu bir ülke yaratmak için bizler uğraşıyoruz. Ama maalesef iktidar topluma kin ve nefret yayıyor.  Yine 12 sıfır yapacağız ve Türkiyede önemli yerleri de alacağız. AKP hükümeti artık çöküştedir, bunu da bu seçimlerde göreceğiz” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ HÜKÜMETTEN GEREKLİ YATIRIMLARI ALAMIYOR”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tekirdağ Türkiye’de vergi ödeyen 10 il arasından hiç çıkmadı Ankara’dan hizmet almasında 4’inci sırada. Şu ana kadar ilçe ve Büyükşehir belediyemiz 4 milyar yatırım yapmış hükümet ise 800 milyon yatırım yapmış. Yanı benim belediye başkanlarım hükümetten tam 5 katı fazla hizmet vermiş, yatırım yapmış. Ekonomi çok kötü durumda yarın deterjan ampul tanzim satışları kurulacak. Hükümetin yaptığı aspirin tedavisiyle bu kriz çözülmez Türkiye’nin gideceği yer artık kuyrukta değil karnelerin insanların cebinde gezdiği günlere doğru gidiyoruz. Türkiye’nin çoğu ilinde partimiz belediyeleri alacak bunu görüyoruz” dedi.  

 

İmdat Şahin