• Saadet Partisi Resim Sergisi Düzenledi
Çorlu Güncel

Saadet Partisi Resim Sergisi Düzenledi

  • 04 Mart 2019
  • 893 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu Kadın Kolları eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın hatırasına resim sergisi düzenledi.

Çorlu Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikte dualar edildi ve Çorlu Kadın Kolları üyelerinin hazırladığı ikramlar vatandaşlara sunuldu. Etkinliğe katılan Saadet Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Murat Vakitçi; sergiyi gezerek emeği geçenlere teşekkür etti. Vakitçi, burada yaptığı konuşmada, Erbakan'ın en büyük başarısının Türkiye ve milleti için yaptığı hizmetler olduğunu söyledi.Necmettin Erbakan'ın siyasi rakiplerini düşman olarak görmediğini ve göstermediğini ifade eden Vakitçi, "Hiç kimseyi bu ülkenin evladı olarak hainlikle suçlamamıştır. 'Hedefe giden her yol meşrudur' diyerek, siyasi rakiplerine karşı yalana ve iftiraya başvurmamıştır" diye konuştu.

 

 

“BUGÜNLERDE HERKES MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR”

 

"Bugünlerde neredeyse herkes Erbakan Hocamızı hatırlayarak Milli Görüşçü olduğunu iddia ediyor." ifadesini kullanan Saadet Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Murat Vakitçi şöyle devam etti: “Bu hafta merhum liderimiz, 54. Refahyol hükümetin efsane Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın Huzuru Ala’ya varışının 8. seneyi devriyesindeyiz. Erbakan hocamızı anlatmak, onu kelimelere dökmek inanın çok güçtür. Duruşu ile bakışı ile yaşantısı ile davasına olan bağlılığı ile emsalsiz bir insandı. Bugün geldiğimiz bu noktada, daha düne kadar kendisine en ağır suçlamaları yapanların, bütün hayatı boyunca karşısında duranların hocamıza daha ölümünün üzerinden üç beş yıl geçmeden hakkını teslim etmeleri, şahsiyetinin ve devlet adamlığının ne denli büyük olduğunun en net göstergesidir. Bugün seksen milyon ülke evladı ve bir buçuk milyon İslam coğrafyası olarak, yakın zamanda ülkemizin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olan Erbakan Hocamızı tam manasıyla anlayamamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun derdi bu ülkenin çağdaş uygarlık seviyesini gelmesi değil, bizatihi bu seviyesinin de üstüne çıkması idi. Ürettiği Gümüş motorlar ile bu ülkenin şeftali yerine motor üretmesini arzu ediyordu. Ağır sanayi hamlesini geliştirerek dünyanın süper güçlerinden biri olmayı hayal ediyordu. Maalesef olmadı. Çünkü ülke insanı onu yeteri kadar tanıyamadı, yeteri manada anlayamadı.  Erbakan hocamız 27 Şubat günü Rahmana kavuştu malum. Bu tarih mühim bir tarihtir. Çünkü kendisini en çok mağdur eden 28 Şubat tarihinden bir gün öncedir. Çünkü 28 Şubat, Erbakan hocamızın nezdinde tüm milli görüş camiasının kalbinde derin bir yaradır.

 

ERBAKAN HOCA GİBİ BİZİMDE GÜZEL BİR TÜRKİYE HEDEFİMİZ VAR

 

Konuşmaya devam eden Murat Vakitçi “Neredeyse herkes Erbakan Hocamızın yolundan gidiyor, en zor dönemlerde Erbakan Hocamızı bırakanlar, şimdi onun mirasına sahip çıkmak istiyor. 'Erbakan'ın yöntemleriyle olmuyor' diyerek çareyi küresel egemenlerle iş birliğinde arayanlar, şimdi herkesten çok 'Erbakancı' kesiliyor. Erbakan Hocamız vefat ettiğinde Saadet Partisinin genel başkanıydı. Bugün Milli Görüşçü olmanın, Erbakan'ın yolundan gitmenin en önemli ölçüsü de budur. Hocamızın nezaketi bizim nezaketimiz, idealleri bizim ideallerimiz, hedefleri bizim hedeflerimizdir. Tıpkı Erbakan gibi bizim de daha güzel bir Türkiye hedefimiz var. Yaşanabilir yeni bir Çorlu hedefimiz var. Herkesin, hersesin,her kesimin kardeşce yaşayabildiği yaşanabilir yeni bir Çorlu hedefimiz var. Bu amaç ve gaye uğruna gece gündüz çalışmaktayız” dedi.