• “Rantçı Değil, Halkçı Belediyeleri Kuracağız”
Çorlu Güncel

“Rantçı Değil, Halkçı Belediyeleri Kuracağız”

  • 19 Şubat 2019
  • 1104 Kez Okundu

Vatan Partisi basın mensuplarıyla buluşarak yerel seçimler için belirlediği adaylarını tanıttı. Çorlu Belediye Başkan Adayı Armağan Sadun Yılmaz, “Rantçı değil halkçı belediyeleri kuracağız” dedi.

Aday tanıtımına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadri Karaoğlu, Çorlu Belediye Başkan Adayı Armağan Sadun Yılmaz, Ergene Belediye Başkan Adayı Kenan Serbest ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Özkan İnci katıldı. Aday tanımında ilk sözü Vatan Partisi Tekirdağ İl Yöneticisi Hasan Hayri Çaktı aldı. Çaktı, “Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreci hatırlatarak konuşmasını devam etti: “Türkiye şu anda çok zor koşullar yaşamaktadır. Ekonomik kriz olanca kuvvetiyle hissedilmektedir. Buradan Türkiye ancak bir Üretim Ekonomisiyle çıkabilir. Bu kapsamda diğer partilerin bu krize hiçbir çözümleri bulunmamaktadır. Bu koşullarda Türkiye yerel seçimlere giriyor. Bizde Vatan Partisi olarak halkımızı seçeneksiz bırakmayarak halkçı kamucu belediye nasıl olur onu tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de göstereceğiz” dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadri Karaoğlu, “belediye imkanlarının rantçılara ihalecilere aktarıldığını belirtti. Karaoğlu, “Türkiye bugün kaynakları olan bir ülke ama kaynaklar maalesef doğru kullanılmıyor. Kaynaklar yandaşlara, rantçılara ve ihalecilere aktarılıyor” dedi. Süleyman Paşa Belediye Başkanı Özkan İnci’de basın toplantısında kendini tanıttı. Çiftçi olduğunu ifade eden İnci, üreticilerin zor durumda olduğunu ve tek çözümün Vatan Partisi’nde olduğu söyledi.

 

ÜRETEN ÇORLUYU GÜÇLENDİRECEĞİZ

 

30 yaşında Çorlu Belediye Başkan Adayı olan Armağan Sadun Yılmaz ise şunları söyledi: “

Doğa dostu bir belediyecilikle Çorlu'muzu tanıştıracağız. Sistem Partileri yeşile önem veriyoruz deyip şehirleri beton yığını haline getirdiler. Yapılaşma kontrol

altına alınarak yeşili bol bir Çorlu yaratacağız. Tarım arazilerimizi üretime açacağız, betonlaşmaya kapatacağız. Bir toprak betonla kaplandığı zaman bir daha geri kazanmamız mümkün değildir. Rantçı değil insan odaklı olacağız. Temiz hava temiz su, yeşilli ve toprağı olan bir şehirde yaşamak hepimizin hakkı Çevre kirliliğine kim neden oluyorsa Çorlu halkıyla birlikte karşısına dikileceğiz” dedi. konuşmasını sürdüren Armağan Sadun Yılmaz üretim ekonomisini dikkat çekti. Yılmaz, “Üreten Çorlu'yu güçlendireceğiz Çorlu Belediyesi olarak üretim ekonomisine yönelik projeler geliştireceğiz, çifçisi, sanayicisi, esnafı, işçisiyle birlikte

Üreten Çorlu'nun temellerini atacağız. Seyirci değil üreticimizin yanında olacağız proje geliştireceğiz. Milletimizle birlikte Üret Çorlu diyeceğiz” dedi

 

ULAŞIMA KÖKLÜ ÇÖZÜMLER BULACAĞIZ

 

Konuşmasına devam eden Vatan Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Armağan Sadun Yılmaz trafikte köklü çözümler yapacaklarını ifade etti. Yılmaz, “Çorlu trafiği tam bir keşmekeşliği ifade ediyor. Ulaşım sadece belediye otobüsleri ile değil, raylı sistemli ulaşıma yöneleceğiz ve trafiğin yükünü hafifleterek vatandaşlarımızı uygun fiyatlara taşıyacağız. Şehir taşıtlar için değil insanlar içindir. kentin merkezi yerlerindeki taşıt yığılması ve sıkışıklık giderilecek belirlenen caddeler trafiğe kapatılacak, trafiğe kapatılan alanlar halkımızın hizmetine sunulacak. İlçemiz bisikletli ulaşıma son derece uygun bir coğrafi yapıya sahip.Bisiklet yolları açılarak, kamuya açık bisiklet kiralama noktaları oluşturulacak” dedi.

 

HORTUMCULUĞA RANÇLIĞA SON

 

Vatan Partisi Ergene Belediye Başkan Adayı Kenan Serbest ise Ergene’de halkçı belediyeciliği kuracaklarını belirtti. Serbest, “Ergene’de verimli tarım arazileri rantçılara kurban ediliyor. Ergene birilerinin servetine servet kattığı arpalık görünümündedir. Birileri belediyeyi hortumluyor. Belediye’de halkı sömürüyor.  Hortumculuğa, rantcılığa, emlak komisyonculuğuna yer yok. Ergene’de her şey şeffaf, denetlenilebilir olacak. Ergene’de açılan fabrikalar havamızı, suyumuzu toprağımızı zehirliyor. Ergene nehri zehir saçıyor. Ergeneli zehir soluyor. Ergene kanser saçıyor. Kontrolsüz, denetimsiz sanayileşme karşı mücadele edeceğiz. Fabrikaları kuruluşundan itibaren sıkı denetime tabi tutacağız. Halkın sağlığı ile oynayan işletmelere izin vermeyeceğiz. Ergene İlçemiz ne kadar İlçe olarak gözükse de hastanesi yok. Hastanesi olmayan İlçe olamaz. Köylerde yaşayan halkımız sağlık hakkı için kilometrelerce yol gelmek zorunda kalıyor. Ergene’de tam teşekküllü hastane getirilmesi için mücadele yürüteceğiz” dedi.

 

İmdat Şahin