• Alipaşa Mahallesi'ne Kadın Eli Değecek
Çorlu Güncel

Alipaşa Mahallesi'ne Kadın Eli Değecek

  • 13 Şubat 2019
  • 1847 Kez Okundu

Mahallesiyle ilgili görüşlerini gazetemize değerlendiren Çiğdem Dağhan Bilen güler yüzüyle etrafına neşe saçıyor. Ne yaptığını bilen, kendinden emin bir şekilde çalışmalarını sürdüren Alipaşa Mahalle Muhtar Adayı Çiğdem Dağhan Bilen şimdiden mahallelinin sevgisini kazanmış.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ”

Mahalle kültürünü tekrar Alipaşa Mahallesi’ne getirmek istediğini söyleyen güler yüzlü aday Çiğdem Dağhan Bilen şöyle konuştu: “Eskiden mahalle kültürü vardı, mahalle de herkes birbirini tanır bilir, sever ve birbirine yardım ederdi. Ben onu tekrar mahalleme taşımak istiyorum. Şimdi kimse pek birbirini tanımıyor bir sıkıntısı olduğu zaman yardımcı olamıyoruz. Ben eğer seçilirsem mahalle toplantıları yapacağım ve herkes mahallede birbirini tanıyacak. Eğer yardıma ihtiyacı olan birileri mahallemizde olursa muhtar olarak elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. İmece kültürünü tekrar mahallemde canlandıracağım, sevgiyi saygıyı hoşgörüyü hakim kılacağım” dedi.

“KADINLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Kadın muhtar adayı olarak çalışmalarımı yürütüyorum diyen Alipaşa Mahalle Muhtar Adayı Çiğdem Dağhan Bilen konuşmasını sürdürdü: “Çalışmalarımıza başladık devam ediyoruz. Şimdiden mahallelimiz bizi çok sevdi. Çünkü insanlar artık güler yüz istiyor, dertlerini sıkıntılarını dinleyen birileri olsun istiyor. Ben elimden geldiği kadar sıkıntıları çözmeye çalışacağım, sıkıntıları ilgili birimlere ileteceğim ve sürekli mahallelimle iç içe olacağım. Kadınlara yönelik olarak onların örenilerini ve becerilerini değerlendirecek projeler hazırlayıp günlük hayatlarını daha aktif hale getireceğim. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için, halk sağlığı merkezi desteğiyle sigarasız ve uyuşturucusuz temiz toplum için eğitim konferanları düzenlenecek. Deprem sel gibi afet durumları ile ilgili konferanslar ilgili birimlerle görüşülerek verilecek” dedi.

“MAHALLEMİZLE BİRLEKTE İŞLER YAPACAĞIZ”

Mahalleliyle kaynaşmayı sağlamak için piknik gibi organizasyonların düzenleneceğini söyleyen Alipaşa Mahalle Muhtar Adayı Çiğdem Dağhan Bilen şöyle konuştu: “Mahallemizde belirli dönemlerde uçurtma, kardanadam, piknik konser gibi etkinlikler düzenleyerek mahallelinin kaynaşmasını, birbirleriyle tanışmalarını sağlayacağız. Mahalledeki her kişinin kan gurubunu belirleyerek kan verebilecek kişileri tespit edip, acil kan ihtiycı olan kişilere bunlardan tedarik edeceğiz. Geri dönüştürülebilecek atıklar için toplama alanları oluşturarak buradan elde edilecek gelirleri mahallemizdeki sıkıntılar için kullanacağız” dedi.

İmdat Şahin