• Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Çorlu Güncel

Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

  • 12 Şubat 2019
  • 1124 Kez Okundu

Ergene Belediyesinin 2018 Şubat ayı olağan toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Ulaş hizmet binasındaki toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

İlk gündem maddesi olan 2019 yılında meclis üyelerine ödenecek huzur hakkının belirlenmesi hususu oy birliği ile kabul edildi. Ardından görüşülen evsel nitelikli ilave katı atıkların alınma ücretinin belirlenmesi, 2019 yılında uygulanmak üzere maktu harç ve tarifelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev alanında kalan bazı kalemlerinin revize edilmesi ve Misinli kalesi 2’nci derece arkeolojik sit alanı koruma amaçlı uygulama imar planının görüşülmesi maddeleri oy birliği ile kabul edilerek gündem maddeleri karara bağlandı.

 

Toplantının ikinci bölümünde komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü ve karara bağlandı. Vakıflar mahallesi 156 ada 1 ve 2 numaralı parsellere ait ilave uygulama imar planı ile 192 ve 193 adalara ait uygulama imar planı değişikliği konulu İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Velimeşe, Marmaracık, Ulaş, Yeşiltepe ve Sağlık Mahallelerinin imar planı revizyonlarının yapılmasında kamu yararı konulu İmar Komisyon Raporu ve amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması konulu Kültür ve Spor Komisyon Raporu maddeleri oy birliği ile kabul edildi.