• “Hayvan Dostu Bir Kent Olacağız”
Çorlu Güncel

“Hayvan Dostu Bir Kent Olacağız”

  • 12 Şubat 2019
  • 1062 Kez Okundu

Tekirdağ'ın en büyük hayvan bakımevine sahip Çorlu Belediyesi, sokak hayvanları için gerçekleştirdiği çalışmalarla sahipsiz hayvanlara bazen sıcak bir yuva, bazen de hayata yeniden tutundukları bir sağlık merkezi olurken, can dostlarımıza yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt doğaya ve tüm canlılara saygılı bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, " Hemen her gün sokaktaki masum dostlarımıza karşı işlenen suçlar haber bültenlerinde ve sosyal medyaya yansıyor. Gördüklerimiz karşısında içimiz acırken, onlara sahip çıkan insanları görünce yüreğimize su serpiliyor. Biz can dostlarımızı seviyoruz. Türk ve İslam düşünürü, tasavvuf şairi Yunus Emre'nin dediği gibi "Yaratılanı severim Yaradan'dan ötürü" dedi.

 

“Tekirdağ’ın En Büyüğü Çorlu’da”

Tekirdağ’ın en büyük hayvan bakımevini Çorlu’ya kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Sarıkurt, "Tekirdağ’ın en büyük hayvan barınağını Çorlu’muzda. Yeni dönemde de bütün canlıların dünya üzerinde iyi bir yaşam hakkına sahip olması gerektiği bilinci ile sokaktaki can dostlarımızın yaşam koşullarını yükseltecek ve hayvan dostu bir kent olacağız. Doğaya ve tüm canlılara saygılı belediyecilik anlayışıyla sokaklarda bulunan sahipsiz hayvan dostlarımızı koruyup kollayarak, onları sahipsiz bırakmayacak, sokak hayvanlarının en büyük koruyucusu biz olacağız; sevgimizi, şefkatimizi onlardan eksik etmeyeceğiz" sözlerine yer verdi