• Eğitim-Sen'den Açıklama
Çorlu Güncel

Eğitim-Sen'den Açıklama

  • 11 Şubat 2019
  • 1529 Kez Okundu

Eğitim-Sen Çorlu ve Ergene temsilcilikleri geçtiğimiz günlerde KHK ile işlerinden atılan arkadaşları için bir basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Eğitim İş Sendikası ve birçok STK temsilcisi destek verdi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Ergene Temsilcisi Sibel Kayıkçı okudu.

 

Eğitim Sen Ergene Temsilcisi Sibel Kayıkçı yaptığı açıklamada “Sendikamızın kurumsal kimliği hedef alınmıştır. İhraç edilen üyelerimizin sendika içindeki görevleri itibariyle Genel Sekreterimizden şube başkanlarımıza, şube yöneticilerimizden üyelerimize kadar sendikal mücadelenin içinde aktif olarak yer alanların seçilmiş olması kesinlikle tesadüf değildir. İktidar güçlerinin 15 Temmuz’un öncesinden başlayan intikam girişimleri, başta il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri olmak üzere, yandaş rektörler, mülki amirler, iktidarın yerel uzantıları ve yandaş sendika işbirliği ile sendikamıza yönelik özel bir çalışma yapıldığı anlaşılma, sendikamızın kurumsal yapısının hedef alındığı görülmektedir. Yıllardır örgütlü mücadelemizi zayıflatmak için tüm olanaklarını seferber edenler, sendikal faaliyetlerimizden zorla suç üretmeye çalışan bakanlık müfettişleri, kaymakam ve vali yardımcıları, üniversite rektörleri darbe soruşturması sürecinde tutuklanmış, ihraç edilmiş ya da açığa alınmışken, kendilerini iktidara ispatlama gayreti içinde olanların oluşturdukları listeler üzerinden okullarda ve üniversitelerde yaşanan ihraçlar, kelimenin tam anlamıyla bir ‘siyasi tasfiye’ ve ‘kıyım’dır. Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanlar ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini asla bırakmayacağımız bilinmelidir” dedi.

 

İmdat Şahin