• “Cumhuriyet'e Ve Partiye İhanet Etmişlerdir”
Çorlu Güncel

“Cumhuriyet'e Ve Partiye İhanet Etmişlerdir”

  • 11 Şubat 2019
  • 1162 Kez Okundu

Eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Yönetimi’nin istifasıyla ilgili sert konuştu. Baysan “İhanettir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Yönetiminin istifasını katıldığı bir programda değerlendiren Eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ağır konuştu. Baysan, “Herkesin yeri doldurulabilir. Hiç kimse partiden üstün değildir. Bence istifa edenler bugün ki aşamada hem Türkiye Cumhuriyeti’ne hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanet etmişlerdir” dedi.

 

“HİÇ KİMSE PARTİDEN ÜSTÜN DEĞİLDİ”

 

“Çorlu İlçe Yönetiminin neden istifa ettiklerini henüz tam olarak bilmiyorum. İki nedeni olabilir bu istifanın birincisi partimizce aday gösterilen başkanın elini güçlendirmek daha rahat çalışmasını sağlamak, ikinci de ben olmazsam kimse olmasın anlayışıyla da olabilir. Ben henüz hangi nedenle istifa ettiklerini bilmiyorum” diyen Ünal Baysan; “Arkadaşların kendi kararlarıdır saygı duymak lazım. Bu istifa partiye bir zarar vermez. Herkesin yeri doldurulabilir. Hiç kimse partiden üstün değildir. Bütün partilerde istifalar olabilir ama giden gittiğiyle kalır. Bu istifalar yanlış bir harekettir” dedi.

 

BENİM BAŞIMA GELENLER KİMİN BAŞINA GELDİ

 

“Ben neden istifa etmedim böyle bir particilik olur mu? Benim başıma gelenler kimin başına geldi” ifadelerini kullanan Baysan, “Ben yoksam parti yok istifa edeyim böyle bir anlayış olur mu?” dedi. Ünal Baysan, “Ben istifa edeyim başka bir partiden aday olayım böyle bir şey olur mu? Bu davranış ne insanın karakterine sığar ne de particilik anlayışına sığar. Sen varken iyi de sen yokken mi kötü? Bence istifa edenler bugün ki aşamada hem Türkiye’deki Cumhuriyet’e hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanet etmişlerdir. Eğer ben yoksam parti yok anlayışı ile istifa ettilerse bu ihanettir” dedi.

 

“KİMSENİN ŞÜHPESİ OLMASIN”

 

Çorlu’da açık ara farkla yine seçimi CHP alacak diyen Ünal Baysan, “Biz bu partiyi cami avlusunda bulmadık. 1992 yılında kimse yokken geldik. Türkiye’de yüzde 4.5 oranında oy alırken biz burada Ünal Baysan olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak en zor seçimi kazandık. Çorlu’da hiçbir şey değişmez, Çorlu’da Cumhuriyet Halk Partisi yine açık ara bir farkla seçimi alacaktır. Bundan kimsenin hiçbir şüphesi olmasın” dedi.

 

İmdat Şahin