• Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak
  • Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak
  • Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak
  • Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak
  • Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak
Çorlu Güncel

Beren Bebeğin İsmi Yaşayacak

  • 11 Şubat 2019
  • 1110 Kez Okundu

Ergene Belediyesi’nin yaptığı Beren Bebek Çocuk Akademisi’nin açılışı Yeşiltepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

100 çocuk kapasiteli, içinde eğitim salonları, uyku odası ve oyun odalarının bulunduğu Beren Bebek Çocuk Akademisi’nin açılışı öncesinde bir dizi etkinlikler yapıldı.  Ergene Belediye Başkanlığı ve Kubat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Konuşmaların ve imza töreninin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

 

Ergene Belediyesi Çocuk Akademisi’ne 8 Temmuz 2018 günü meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden en küçüğü olan 6 aylık Beren Kurtulmuş adını verdi. Yapılan açılışa Ergene Belediye Başkan Vekili Merdin Cantaş, Makedonya Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Kunzulov, Bulgaristan Kubat Belediye Başkanı Alkin Nebi, Beren bebeğin babası Melih Kurtulmuş ile ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

“İSMİ VERİRKEN ACILARINI BİR NEBZE OLSUN PAYLAŞMAK İSTEDİK”

 

Açılışta konuşan Ergene Beleyesi Başkan Vekili Merdin Cantaş; “2018 yılının Şubat ayında temelini attığımız çocuk akademimiz, 2019 yılının şubat ayında 50 öğrenciyle hizmete başlamıştır. Maliyeti 2 milyon liranın çok az üzerinde, 100 öğrenci kapasitemiz var. Muhtemelen önümüzdeki sene tam kapasiteyle hizmetimize devam edeceğiz. Dört öğretim görevlimiz iki kreş çalışanı arkadaşımızla beraber 6 görevli kadrosu arkadaşımız var. Gururla söylüyorum ki özel kreşlerden çok daha üstün çok daha modern bir hizmet alıyor çocuklarımız. Bütün anne ve babalar çocuklarını gönül rahatlığıyla kreşimize teslim edebilirler. Beren bebek ismini meclisimizde çok düşünerek ve özenle seçtik. Bu vesileyle bölgemizde yaşanan tren kazasında canlarını yitiren vatandaşlarımızın yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Kreşe bu ismi verirken sayın Melih ve ailesinin acısını bir nebze olsun paylaşmak istedik” dedi.