• Kitapseverlerin Fuarı Açıldı
  • Kitapseverlerin Fuarı Açıldı
  • Kitapseverlerin Fuarı Açıldı
  • Kitapseverlerin Fuarı Açıldı
  • Kitapseverlerin Fuarı Açıldı
Çorlu Güncel

Kitapseverlerin Fuarı Açıldı

  • 09 Şubat 2019
  • 1289 Kez Okundu

10 gün sürecek olan ve 30 yazarın ağırlanacağı 9’uncu kitap fuarı Çorlu Orion Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Bu yıl 9’uncusu düzenlene Çorlu Kitap fuarı açılışa CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Serkan Erçili, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Üzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesilirken kitaplarını imzalayan Fox TV sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya’da katılımcılara eşlik etti. Açılıştan önce Trakya Koleji öğrencileri şarkılar söyledi. Açılıştan sonra katılımcılar kitaplar alarak yazarlara imzalattı.

 

“BEKLENTİ YARATAN BİR FUAR OLDU”

 

Açılışta konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Kitap fuarı gelişerek ve büyüyerek devam ediyor. Öncelikli 10 günde 30 yazarımızla bir araya geleceğimiz bu etkinliğimizde bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Tabi bu etkinliğimiz her yıl yenileniyor, genişliyor ve şehrimizin takviminde beklenti doğuran bir etkinlik haline gelmiştir. Bu etkinlikle bu güzel çocukları kitaplarla da yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Yediden yetmişe her vatandaşımızın kitaplarımızla yazarlarımızla bir araya gelmesi için mücadele ediyoruz. Ben Orion Alışveriş Merkezine, Trakya Kolejimize ve Korza Fuarcılığa teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DÜNYADA BAŞARININ KAYNAĞI OKUMAKTAN GEÇİYOR”

 

“Bu kitap fuarının gerçekleştirilmesinde öncülük eden herkese çok teşekkür ediyorum” diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise kitabın öneminden söz ederek; “Özellikle ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir yabancının sorduğu soruyu hatırlatmak isterim. Yabancı, Mustafa Kemal Atatürk’e, “Başarınızı neye borçlusunun” dediği zaman Mustafa Kemal Atatürk şu cevabı veriyor, “Ben kazandığım paranın yarısını kitaba harcıyorum ve kitap okuyorum” demiş. İşte bu lider bunu söylerken aynı zamanda da yol gösteriyor. Lider Atatürk’ün dediği gibi önde giden değil yol gösterendir. Bunun dışında kutsal dinimizin birinci emri okudur. Yine Hz. Ali’nin bir sözü var, “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demiştir. Bunları alt alta koyduğumuz zaman ortaya bir şey çıkıyor, dünyada başarının kaynağı okumaktan ve ilimden geçiyor. 10 güne 30 yazar ismi verilen bu kitap fuarımızın hayırlı olmasını istiyorum” dedi.

 

 

“ÜLKE OLARAK DAHA FAZLA KİTAP OKUMALIYIZ”

“Ben kitap okurken biraz gelenekselim o kitap elime değmesi gerekiyor, altını çizmem lazım, kokusunun gelmesi lazım, internetten veya tabletten okumak aynı keyifi maalesef vermiyor” diyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; “Ülke olarak çok az kitap okuyoruz. Kitaplar en iyi dostumuz en büyük hazinemizdir. Okudukça bambaşka dünyalara kapısını açan bir anahtar, bizi başka kültürlerle tanıştıran ve farklı ufuklar açan en yakın dostumuz ve en önemli alışkanlığımız. Keşke daha fazla okuyabilseydik. Türkiye’de okuma oranları maalesef çok yüksek değil, Almanya İngiltere de bu oranlar çok yüksek. Yurtdışına çıktığım zaman arada bakıyorum insanlar metrolarda ayakta kitap okuyorlar. Bir araştırma yapılmış biz ayda 173 lira telefona harcıyormuşuz. Ama yılda kitaba beş lira harcıyoruz. Şimdi tabi ki iktidarın verdiği kültür politikalarıyla da çok anlamlı şimdi cumhuriyet ilk yıllarında çeviri bürosu kurulmuş ve doğudan batıdan tüm klasikler çevrilmiş, basılmış ve dağıtılmış” dedi.

 

İmdat Şahin