• Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor
  • Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor
  • Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor
  • Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor
  • Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Metruk Binaların Yıkılmasını İstiyor

  • 07 Şubat 2019
  • 1491 Kez Okundu

Çorlu’da Cemaliye Mahallesi’nde bulunan metruk binalardan mahalle sakinleri şikayetçi. Mahalle sakinleri metruk binaların bir an önce yıkılmasını istedi.

Cemaliye Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi 4. Sokakta bulunan metruk bina uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline geldi. Uyuşturucu kullanıcıları, çekçekçiler ve içki içinler tek katlı metruk binaya girip çıkıyor. Özellikle akşam saatlerinde binadan çok yüksek sesler geldiğini söyleyen mahalleli bir an önce metruk binaların yıkılmasını istedi.

 

Bakanın Emri Yerine Getirilmiyor  

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tekirdağ’da yaptığı bir konuşmada, metruk binaların tamamının yıkılmasını emretmişti. Uyuşturucu kullanıcılarının bir süre sonra barınağı durumuna gelen metruk binalar mahalle sakinlerini korkutuyor. Mahalle sakinleri metruk binayla şikayetlerin dile getirerek; “Cemaliye Mahallesi’nde Hıdırağa Mahallesi’nde özellikle tek katlı yapıların yoğunlukta olduğu mahallelerde metruk yapılar hala var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu metruk binalar konusunda yetkilileri uyarmıştı ama maalesef görüyoruz ki bu metruk binalar sorun olmaya devam ediyor” dedi.

 

Bir An Evvel Yıkılmasını İstiyoruz

 

Eski Çerkezköy Caddesi 4. Sokakta bulunan bu metruk binanın yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri; “Bir an evvel yıkılmasını istiyoruz, artık bıktık uyuşturucu kullanıcılarından sarhoşlardan, çekçekçilerden. Buradan geçerken korkuyoruz, uyuşturucuyu alınca akıl dengeleri yerinde olmuyor. Çocuklarımız var, genç kızlarımız var artık sokağa rahat çıkamaz olduk. Çorlu’da ne kadar metruk bina varsa hepsinin yıkılmasını istiyoruz. Uyuşturucu kullanıcılarından Çorlumuzun kurtulmasını istiyoruz. Hırsızı, alkollüsü, uyuşturucu kullananı hepsi buralara sığınıyor. Evimizden çıkamaz olduk. Yetkilerden metruk binanın yıkılmasını istiyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin