• “Bir Olacağız Beraber Olacağız”
  • “Bir Olacağız Beraber Olacağız”
  • “Bir Olacağız Beraber Olacağız”
  • “Bir Olacağız Beraber Olacağız”
  • “Bir Olacağız Beraber Olacağız”
Çorlu Güncel

“Bir Olacağız Beraber Olacağız”

  • 06 Şubat 2019
  • 1428 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı ve aynı zamanda aday olan Ahmet Sarıkurt, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Tokatlılar Derneği’ni ziyarette bulunan Ahmet Sarıkurt burada vatandaşlarla bir araya geldi. Ahmet Sarıkurt birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Sarıkurt, “Çorlumuz 81 ilden göç alan çok güzel bir şehirdir. Burada bir olacağız beraber olacağız” dedi.

 

“ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARIMIZI YAPACAĞIMIZ DÖNEMDEYİZ”

Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, “Önümüzde bir takvim var onunla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler bu süreçte şehirle ilgili beklentilerimizi çalışmalarımızı sizlere anlatmaya devam edeceğiz. Tabi sizler hayatın içerisinde çalışan insanlarsınız, ülkemizin içinde bulunduğu durumu da çok iyi biliyorsunuz. Yeni dönemin yeni hayallerin gerçekleştirileceği bir dönem olmadığını hepimiz biliyoruz. Daha çok ihtiyaçlarımızın dikkate almamız gereken bir dönem içerisindeyiz” dedi. Sarıkurt “Bazı önemli derneklerimiz var, bunlardan birisi de bu derneğimiz. Bizim şehrimiz 81 vilayetten vatandaşlarımızın büyük çoğunlukla huzur içinde yaşadığı şanslı bir şehir. Şehrimizde düzgün seviyeli bir birlikteliğimiz var” dedi.

 

“KASTEN YAPMADIĞIMIZ HİÇBİR İŞ OLMADI”

 

Devletin ekonomik olarak zorda olduğunu vurgulayan Ahmet Sarıkurt; “Memleketin bu noktaya gelmesindeki en büyük pay millet olarak biz  bu güne kadar hep olmayan paraları harcadık. Olmayan paraları harcayınca bugün ülke olarak zora girdik. Devlette sıkıntı içerisine girdi. Bizler Çorlu’muzda yaptığımız işler oldu, yapamadığımız işler oldu ama kasten yapmadığımız hiçbir yer olmadı. Hep yapmak gayretinde olduk. Bizlere iyi de diyen olacak kötü de diyen olacak, herkesin beğenmesi maalesef pek mümkün olmuyor” dedi.

 

NÜFUSUMUZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

“Geçtiğimiz son on yıl içinde şehrimizin nüfusu 197 binden 272 bine geldi. Bizden bir ilçe daha doğdu Ergene, nüfusumuz 223 bine düştü. Yakın zamanda açıklandı yeni nüfusumuz 262 bine çıktı Yani nerdeyse 300 bin nüfus oldu bu aralıkta” diyen Ahmet Sarıkurt konuşmasını sürdürdü: “İnşaat işinin hızlı gitmesi şehir için olumlu bir tarafı var, birde olumsuz tarafı var. Bugün ülkemizdeki birçok şehre göre inşaatın yoğun gitmesinin ticarette avantajı var. Birde bunun külfeti var her bir bina yeni alt yapı yatırımı demektir.  Kanalizasyon, içme suyu doğalgaz, elektirik, fiber internet tabi bunların bir kısmında problemler oluşabiliyor. Ama bizler belediye olarak yetişmeye çalışıyoruz” dedi.  

 

İmdat Şahin