• Ülkü Ocakları Börü Filmini İzledi
Çorlu Güncel

Ülkü Ocakları Börü Filmini İzledi

  • 21 Ocak 2019
  • 1000 Kez Okundu

Çorlu Ülkü Ocakları 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan Börü Filmini ile izledi.

Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında çalışmalarını da sürdüren Çorlu Ülkü Ocakları, 15 Temmuz hain darbe filmini konu alan Börü Filmini izledi. Filmi izledikten sonra Çorlu Ülkü Ocakları şehitliği ziyaret etti.

 

“Dizilerde İşlenen Konular Toplum Değerleriyle Taban Tabana Zıt”

 

Börü Filmini izledikten sonra bir açıklama yapan Çorlu Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Karataş; “Kültürel değerlerimizi korumak için son derece dikkatli olmak zorundayız. Türk-İslam Kültürü ekseni etrafında Türk gençliğini; ilimde bilimde fende sanatta en üst seviyeye çıkarmak durumundayız. Bir sanat veya bir yapı inşa ederken de bunu kendi öz benliğimiz ile icra edebiliriz. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için taklit ve yamaya gerek yoktur. Beşbin yıllık geçmişimizden güç olarak geleceği emin adımlar ile tayin edebiliriz. Toplumun üzerinde her an baskısı olan yazılı ve görsel medyanın ne denli etkili bir silah olduğunu çok iyi biliyoruz. Televizyonlarda yayınlanan özellikle belli dizi film ve programlar çarpık ilişkiler, kötü örnekler ve ahlakdışı, gayri meşru yaşantılar, gelenek ve kültürümüze aykırı davranışlarla toplumun dengesini bozmaktadır. Bir dizide, bir eserde, bir yapıtta olması gereken en önemli unsurlardan; kültür, sanat, felsefe ve estetik bugün adı geçen programlarda yoktur. Yapılan film ve dizilerde toplumun kültürel dinamiklerine dinamit konulduğu gibi geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz yanlış yönlendirilmekte, düne kadar kutsal gördüğümüz değerler ayaklar altına alınmaktadır. Dizi ve filmlerin birçoğunda işlenen ortak tema toplum değerleriyle taban tabana zıt konular dikkat çekiyor. Bu dizilerde aile mefhumu ihmal ve inkar ediliyor. Nikahsız hayat, zina, çarpık ilişkiler, aldatma, lüks hayat, emeksiz kazanç gibi mefhumlar teşvik ediliyor” dedi.

 

Milletimizin Milli Şuurunu Artıran Bir Film İzledik

 

Konuşmasını sürdüren Gökhan Karataş “Farkındalık oluşturmak için milletimizin milli şuurunu artırmak için bu filmi izledik. Ülkü Ocakları olarak biz Türkiye’de fikir, ruh ve beden sağlığı tam, fikri hür ezilmeyen ve ezmeye hevesli olmayan yüksek bir iradeye sahip devletin ve milletin sorumluluğunu taşımaya hazırlanan kendine güveni olan bir gençlik istiyoruz. Kültür ve sanat diyence de biz varız. Bugün de bir farkındalık oluşturmak istedik. Karne tatili münasebeti ile teşkilat arkadaşlarımızla birlikte konusu belli olamayan çarpık konuları ele alan kahkaha tufanı ile geçen yerli ve yabancı filmler yerine milletimizin milli şuurunu artıran bir film izledik.  Gençlerimizi kendi öz benliğini ve kendi insanının kültürünü anlatan film veya dizileri izlemeye davet ediyoruz” dedi.