• Çalışmalarına Dolu Dizgin Devam Ediyor
  • Çalışmalarına Dolu Dizgin Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Çalışmalarına Dolu Dizgin Devam Ediyor

  • 21 Ocak 2019
  • 996 Kez Okundu

Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, örgütlü olduğu Çatalca Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzaladı.

Göreve geldiği günden buyana bölgedeki çalışmalarını artırarak devam ettiren İbrahim Özçelik göreve ilk geldiğinde, Trakya’da Belediye İş Sendikası’nı bir numaralı sendika yapmak için yola çıktığını belirtmişti. Aralıksız çalışmalarına devam eden İbrahim Özçelik örgütlü olduğu Çatalca Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesini imzaladı. İşçilerinde hazır bulunduğu Toplu İş Sözleşmesi’nde imzalar atıldıktan sonra küçük bir kokteyl verildi.

 

“SENDİKAMIZI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

 

İşçilerin ciddi haklar aldığı Toplu İş Sözleşmesi’nde en düşük maaşlı işçiler 2 yıl için ortalama yüzde 40 zam aldı. Sosyal haklarında da ciddi iyileştirilme yapılan işçiler Toplu İş Sözleşmesinden memnun olduklarını ifade etti. Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde bir konuşma yapan Özçelik: “Bildiğiniz üzere Aziz Başkanımız emekli olarak bayrağı bizlere teslim etmişti. İnşallah bizler de Belediye İş ailesine yeni bireyle katarak daha ileriye taşıma gayretinde olacağız. Şahsım ve yönetim kurulu adına işçi arkadaşlara ve belediyemizin her kademesindeki çalışanlarına bizlere her konuda yardımcı olduklarından ve yabancılık hissettirmediklerinden dolayı da ayrı ayır teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

“BU SÖZLEŞME ÇOK KIYMETLİDİR”

Konuşmasına devam eden Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “İçinde bulunduğumuz ancak ülkeyi yönetenlerin kabullenmediği, sadece ülkemizi değil küresel anlamda dünyayı etkileyen bir ekonomik krizin içindeyiz. Her ne kadar resmi rakamlar yüzde 16 enflasyonu gösterse de vatandaşın cebinden enflasyonun en az yüzde 50-60 olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu nedenle ekonomik krizlerde yapılan her sözleşme işçi sınıfı adına çok kıymetlidir” dedi.

 

İmdat Şahin