• “Hala Rahat Uyuyamıyoruz”
  • “Hala Rahat Uyuyamıyoruz”
Çorlu Güncel

“Hala Rahat Uyuyamıyoruz”

  • 15 Ocak 2019
  • 915 Kez Okundu

Çerkezköy de yapılması planlanan termik santralin iptal edilmesiyle ilgili Çerkezköy halkı ve STK temsilcileri Pınarça Mahallesi’nde bir araya gelerek kaygılarını dile getirdi.

“İptal Edildiğine Dair Resmi Belgeyi Görmek İstiyoruz”

 

Pınarça halkı adına konuşma yapan İlknur Bozkaya; “Şimdi deniyor ki termik santral iptal edildi. Bir milletvekilimiz internetten açıklama yapmış. Bizler bu açıklamayla umutlansak da tam anlamıyla sevinemedik. Bakanlıktan ve devletten termik santral iptal edilmiştir diye bir açıklama bekliyoruz. Termik santral gerçekten yapılmayacaksa, iptal edildiği resmi belgeyle açıklanırsa işte o zaman rahatla uyuyabiliriz. Yoksa o zamana kadar bize uyku yok. En büyük korkumuz da bu iptal sözünün seçim geçene kadar söylenmiş olması” dedi.

 

“Tek İsteğimiz Var Sağlıklı Yaşamak”

Konuşmasını sürdüren İlknur Bozkaya “bizler sadece sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz” dedi. Bozkaya, “Sayın enerji bakanımızdan ve yetkililerden isteğimiz Çerkezköy termik santrali projesinin iptal edildiğinin resmi olarak açıklanmasıdır. Kendisini köyümüzde misafir etmek de isteriz. Gelsin buraların güzelliğini görsün. Zaten kendisi karşı çıkacaktır termik santrale. Cennet ülkemizin ve insanlarımızın geleceği için ne burada, ne Trakya’da, ne de ülkemizin herhangi bir köşesinde termik santral istemiyoruz. Ülkemizi seviyoruz bu mücadelede bizlere destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler enerjiye karşı değiliz, çevreye zarar vermeyen enerjileri de destekleriz. Bizim tek isteğimiz var “Sağlıklı Yaşamak” dedi.

 

“Bu Termik Santrali Burada İstemiyoruz”

 

Konuşmasına devam eden Bozkaya; “Daha geçen yıla kadar köyümüzde huzur içinde yaşayıp ailemiz, çocuklarımız, ülkemiz için üretim yapmaya çalışırken kara bir haberle yıkıldık. Bölgemize, köyümüze yani tam da evimizin bahçesine termik santral kurulacakmış. Ne olduğunu tam da bilemedik ama araştırdık öğrendik. Öğrendik ki; termik santral yapılırsa verimli topraklarımızda verim düşecek, su kaynaklarımız kuruyacak, havamız kirlenecek ve daha da beteri sağlığımız elimizden gidecek. Sağlıklı yaşamak için ve en çok da çocuklarımız için “istemeyiz” dedik, ÇED toplantısına gittik “istemeyiz” diye haykırdık, her yerde herkese istemediğimizi anlattık” dedi.

 

“Trakyada Kanser Aldı Başını Gidiyor”

 

“Evet; köylüyüz, belki okuyamadık; ama iyi ile kötüyü, yarar ile zararı ayırabiliyoruz” diyen İlknur Bozkaya şunları söyledi: “Biz 40 yıldır bu fabrikaların kirliliğini yaşıyoruz. Çocuklarımızın çoğu nefes darlığı çekiyor, astım hastası oluyor. Bunun üstüne bir de termik santral yapılmasını istemiyoruz. Zaten fabrikalar bize nefes aldırmazken bir de termik santralin nefesimizi kesmesini istemiyoruz. Termik santrallerin olduğu yerlere gittik. Oralardaki insanların çektiği sıkıntıları, hastalıklarını, çaresizliklerini gördük. Şimdi bizler de aynı duruma düşmek istemiyoruz. Trakya’da kanser aldı başını gidiyor. Termik santral yapılırsa kanserli hasta sayısı da artacak. Bizler erkenden ölmek istemiyoruz” dedi.

 

Pınarça Mahallesi’nde yapılan toplantıya 101 STK temsilcisi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer destek verdi.

 

İmdat Şahin