• “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
  • “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
  • “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
  • “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
  • “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
  • “Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”
Çorlu Güncel

“Sürücüler Tabelalara Dikkat Etmeli”

  • 12 Ocak 2019
  • 1276 Kez Okundu

Çorlu’nun özellikle Çarşı Merkezi’nde ters yön tabelalarına dikkat etmeyen sürücüler trafikte ciddi aksamalara neden olurken, tartışmaların yaşanması da kaçınılmaz oluyor.

Çorlu’da özellikle Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi ile Mandıracı Caddesi’nin kesiştiği dört yol ağzında ters yön işaretlerine uymayan araç sürücüleri trafiğin aksamasına neden oluyor. Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nden ters yöne girerek ilerlemeye çalışan bazı araç sürücüleri Mandıracı Caddesi’nde trafiği durma noktasına getiriyor.

 

“TERS YÖN TABELALARINA UYAN YOK”

 

Mandıracı Caddesi’nden gelen araçlarla kafa kafaya gelen araçlar, yolunda dar olması nedeniyle geçemiyor. Mandıracı Caddesi’nin karşısında bulunan Çukurçeşme Sokak ta tek yön olması araç sürücülerini durdurmuyor. Çukurçeşme Sokaktan ters yöne giren araç sürücüleri de Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ndeki trafiği olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz esnaflar, “Burası çok sorunlu bir yer. Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi ile Mandıracı Caddesi’nin kesiştiği dört yol ağzında ciddi trafik sorunları yaşanıyor. Araç sürücüleri yön işaretlerine hiç dikkat etmiyor. Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nden hemen Mandıracı Caddesi’ne girmeye çalışıyorlar. Mandıracı Caddesi’nden gelen araçlarla kafa kafaya geliyorlar. Yol dar olduğu için geçmek mümkün olmuyor tabi buda trafiği felç ediyor” dediler.

 

“RESMİ ARAÇLARDA TERS YÖN İHLALİ YAPIYOR”

 

Gazetemize konuşmasını sürdüren esnaflar “Bazı zamanlarda resmi araçlar bile ters yön ihlali yapıyor. Sivil araç sürücüleri daha fazla ters yön ihlali yapıyor ama bizlere resmi araçların bu ihlali yapması çok ilginç. Bazı zamanlarda görüyoruz ters yön olmasına rağmen bir resmi araç hemen yola giriveriyor. Karşıdan araçta geliyorsa ister istemez araç sahibi geri geri gitmek zorunda kalıyor. Bizim isteğimiz sürücülerimizin de resmi araçlarında kurallara uygun hareket etmesidir” dedi.

 

“TARTIŞMALAR YAŞANIYOR”

 

Ters yön tabelalarına uymayan araçların karşı karşıya gelmesi tartışmalara neden olduğunu söyleyen esnaflar “Tartışmalar bazen yumruklaşmaya kadar varıyor. Bazı günlerde trafik çok yoğun olduğu zaman ters yöne giren araç sürücüyle karşı karşıya geldiği sürücü arasında ciddi tartışmalar yaşanıyor. O tartışmalara arkada biriken araç sürücüleri de dahil oluyor. Durum böyle olunca tartışmalar yumruklaşmaya kadar varabiliyor. Burada yapılması gereken sürücülerin trafik levhalarına uymaları ve yetkililerin de gerekli önlemleri almasıdır” dedi.

 

“HER BÖLGEDE TERS YÖN İHLALİ VAR”

 

Çorlu’nun her bölgesinde ters yön ihlali yapıldığını belirten esnaflar “Özellikle Çarşı Merkezi başta olmak üzere mahallelerde yapılan ters yön uygulamasına da kimse pek uymuyor. Sürücüler nasıl kolaylarına geliyorsa öyle gidiyorlar. Örneğin Çeşme Durağı’nı karşısındaki İmaret Sokağı’nda da ters yön ihlaline uyan pek sürücü yok. O kadar tabela olmasına rağmen araçlar yine ters yöne giriyor. Şimdi Reşadiye Mahallesi’nde ters yön uygulamaları başladı orda da araçlar ters yöne girip trafiği aksatıyor” dedi.

 

İmdat Şahin