• Cem Vakfı'nda Kıvırcık Ali Anıldı
  • Cem Vakfı'nda Kıvırcık Ali Anıldı
  • Cem Vakfı'nda Kıvırcık Ali Anıldı
Çorlu Güncel

Cem Vakfı'nda Kıvırcık Ali Anıldı

  • 12 Ocak 2019
  • 1234 Kez Okundu

Türk Halk Müziği'nin usta seslerinden olan Kıvırcık Ali lakaplı Ali Özütemiz, 11 Ocak 2011’de vefat etti. Kıvırcık Ali'nin ölüm yıldönümünde, Çorlu Cem Vakfı tarafından anıldı.

Gül tükendi ben tükendim türküsüyle gönüllerde taht kuran Kıvırcık Ali, 11 Ocak 2011 tarihinde, İstanbul Büyükçekmece'de geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti. Gerçek adı Ali Özütemiz'in vefatı tüm Türkiye’de hüzünle karşılandı. 42 yaşına kadar 12 albüm çıkartan ünlü sanatçının hayatını kaybetmesinin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen sevenleri Kıvırcık Ali’yi unutmadı.

 

“ONUN TÜRKÜLERİNİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çorlu Cem Vakfı düzenlediği anma programında Kıvırcık Ali’nin türkülerini seslendirdiler. Çorlu esnaflarından Oğuz Aydın Kıvırcık Ali’nin hayatını anlattı. Çorlu Cem Vakfı’nın yaptığı anma programına katılan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar. Çorlu Cem Vakfı Başkanı Dr. Muzaffer Birdal anma programı için gazetemize konuştu. Birdal, “Kıvırcık Ali Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük seslerden birtanesidir. Zamansız ölümü herkesi çok derinden yaraladı. Hala onun söylediği türküler dillerimizde ve onun türkülerini söylemeye de devam edeceğiz. Cem Vakfı olarak bugün buraya toplandık ve onu yad ediyoruz” dedi.