• Anadolu'nun Lezzeti Çorlu'da Buluştu
  • Anadolu'nun Lezzeti Çorlu'da Buluştu
  • Anadolu'nun Lezzeti Çorlu'da Buluştu
Çorlu Güncel

Anadolu'nun Lezzeti Çorlu'da Buluştu

  • 11 Ocak 2019
  • 1343 Kez Okundu

Orion Alışveriş Merkezi’nin önüne kurulan stantlarda Anadolu’nun çeşitli lezzetleri Çorlulular ile buluştu.

Onlarca lezzetin buluştuğu stantlarda Anadolu lezzetinin tamamını bulmak mümkün. Erzincan tulum peynirinden, Kayseri pastırmasına, Kayseri Pastırmasından Adıyaman’ın meşhur dibek kahvesine kadar birçok ürün açılan stantlarda Çorlulu vatandaşlara sunulacak. 20 Ocak tarihine kadar devam edecek lezzet stantları eğer ilgi yoğun olursa uzatılabilecek.

 

“ANADOLU’NUN HER TÜRLÜ LEZZETİ BURADA”

 

Bütün lezzetleri Çorlu’da buluşturan, bu organizasyonu gerçekleştiren Yakup Kurt gazetemize konuştu. Tüm Çorlulu vatandaşlarımızı standlarımıza bekliyoruz diyen Kurt: “Tüm halkımızı bekliyoruz, ürünlerimiz gerçekten doğal ürünler, esnafımızın tamamı kendi yöresindeki lezzetleri bu şehre taşıyor. Karadeniz mıhlamalık peynirleri, Erzincan tulum peyniri, Balıkesir Ayvalık zeytinleri, Gümüşhane pestil kömesi, Hatay Pazarı, Çankırı’nın tuzu, Gaziantep’in salçaları, Kahramanmaraş baharatçısı, Hatay medeniyetler sofrası, Adana’dan şalgamımız var, Kayseri’den sucuk pastırmamız var, Ankara Beypazarı ürünleri var. Merzifon dan marmeladımız var, Adıyaman’ımızın meşhur dibek kahvecisi burada, İzmit’ten pişmaniyemiz var. Yani yok yok, halkımızı bekliyoruz. Belli ürünlerimiz burada bizzat yapılarak halkımıza sunuluyor” dedi.

 

20 OCAĞA KADAR ÇORLU’DAYIZ

 

“Biz yöresel ürünlerimizi şehirlerde bu şekilde stantlar kurarak sergiliyoruz. Hemen hemen Türkiye’nin her yerine gidiyoruz, o şehirdeki insanları Anadolu’nun lezzetiyle tanıştırıyoruz. Tabi bunu yaparken bu organizasyonda kolay olmuyor, yoruluyoruz ama insanlar standlarımıza gelip alışveriş yaptıklarında o yorgunluğumuz kalmıyor. Anadolu’nun birçok noktasına gidiyoruz, Çorlu’da çok istediğimiz bir ilçemizdi, bu tarihe nasip oldu, geldik standlarımızı kurduk vatandaşlarımızı bekliyoruz” diyen Yakup Kurt, stantların 20 Ocağa kadar Çorlu’da olduğunu belirtti. Kurt, “Anadolu’nun değişik lezzetlerinin sergilendiği standlarımız 20 Ocağa kadar Çorlu da kalacak. 20 Ocak tarihine kadar Çorlulu vatandaşlarımız buradan gelip alışveriş yapabilirler. Tabi önümüzdeki günlerdeki arz talepte çok önemli, vatandaşlarımızın ilgisine göre uzatılma durumu da olabilir” dedi.

 

“ÜRÜNLERİMİZ DOĞAL ÜRÜNLER”

 

Stantlarda satılan ürünlerin doğal olduğunu kaydeden, Yakup Kurt konuşmasına devam etti : “Tabi kış ayları olduğu için yağmurlar buraya gelen esnafımızı zorluyor. Ürünlerimiz katkısız, koruyucusuz doğal ürünler olduğu için bunları çok sıcaklarda muhafaza etmek zor oluyor. Genellikle bu havalar ürünlerimiz açısından iyi ama vatandaşların katılımı açısından biraz sakınca yaratıyor. İnsanlar lezzetleri görünce soğukta pek etkilemiyor” dedi.

 

İmdat Şahin