• Başkan Yüksel Genç Trabzonlular Derneğini Ziyaret Etti
Çorlu Güncel

Başkan Yüksel Genç Trabzonlular Derneğini Ziyaret Etti

  • 10 Ocak 2019
  • 1066 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Genç Trabzonlular Derneğini ziyaret ederek dernek Başkanı Bekir Baycan ve yönetimiyle fikir alışverişinde bulundu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hafta sonu Ergene'de gerçekleştirmiş olduğu mahalle ziyaretlerinin yanı sıra Genç Trabzonlular Derneğini de ziyaret etti. Başkan Yüksel Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Bekir Baycan ve yönetimiyle sohbet ederek, "Dernekler kitle örgütlenmesinin önemli bir halkasıdır, bulundukları alan ve bölgelerdeki hemşeri, işçi, emekçi, kadın, esnaf ve çocuklarla en kolay buluşabilecek, güncel gelişmelere en rahat müdahale edebilecek örgütlerdir" dedi.

 

Başkan Yüksel dernek amaç değil araçtır diyerek, "Dernekler aynı yöre insanının toplanma noktası olmak ve her türlü sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirmek için vardır; onları daha özgül ve yerel bir sorundan, daha büyük ve kapsamlı bir mücadeleye akıtabilmenin aracıdır ve her şeyiyle buna uygun bir yapılanma içerisinde olmalıdır. Ayrıca, kitlelerin gündelik sorunlarının üzerinden atlamayan, bunları birer hareket dinamiğine çevirecek bir çalışma tarzı, derneği bir başvuru ve çözüm yeri haline de getirir. Kısacası Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetimler üzerindeki etkinliği, o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirmektedir. Bu nedenle STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır. Dernekler hemşeri ilişkileriyle toplumu bir araya getirerek sosyal faaliyetlerde ve etkinliklerde bulunması gerekmektedir ve dernekler güç dengesini oluşturması gerekiyor. Bu gücünü de üyelerinden almaktadır. Derneklerin dışa karşı kendi aralarında dayanışma ve uzlaşma yapması gerekiyor. Başka şekilde üyesinin ve yöresinin hak ve menfaatini koruması mümkün değildir. Tüm vatandaşların demokrasi içinde şiddete başvurmadan din, dil, ırk, ideoloji,  mezhep ve bölgesel kimlikler açısından ayrıma tabi tutulmaksızın bir arada yaşama iradelerini güçlendirilmelidir" dedi.

 

Başkan Yüksel'e derneklerine yapmış olduğu bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Bekir Baycan ve yönetimi Başkan Yüksel'i ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler.

Başkan Yüksel'de güzel misafirperverliklerinden dolayı Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Bekir Baycan ve yönetimine teşekkür etti.