• Eylül Ayında Tekli Eğitime Başlanılacak
Çorlu Güncel

Eylül Ayında Tekli Eğitime Başlanılacak

  • 09 Ocak 2019
  • 1074 Kez Okundu

Çorlu Milli Eğitimi Müdürü Ahmet Üzgün Çorlu’daki eğitim öğretimle ilgili yatırımlardan bahsederek “Yatırımlar biterse Çorlu’da 2019 yılının Eylül ayında tekli eğitime başlanılacaktır” dedi.

“2019 YILI ÇORLU İÇİN ÇOK PARLAK BİR YIL OLACAK”

 

Gazetemize Çorlu’daki okul yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün 2019 yılının Çorlu için çok parlak bir yıl olacağını belirtti. Üzgün, “18 Ocakta okullarımız ara tatile girecek. 2019 yeni bir yıl, yeni bakanımızla birlikte yeni vizyonumuz açıklandı. Vizyonla ilgili çalışmalarımız, ana kademeden ana okuldan, ortaokuldan liseye kadar öğretmenlerimizle, yöneticilerimizle, öğrencilerimizle velilerimizle, bunu paylaşarak açarak geliştirerek anlatıyoruz ve geri dönüşler alıyoruz. 2019 yılı Çorlumuz açısından çok parlak bir yıl olacak. Şu anda yatırıma almış ve inşaat halinde devam eden 15 tane okulumuz var. 2 tane hayırseverler tarafından yapılacak okulumuz vardı bunlar biraz sekteye uğradı ama onlarda bitirilecektir” dedi.

 

“2019 YILININ EYLÜL AYINA KADAR 15 OKUL AÇMIŞ OLACAĞIZ”

 

“15 tane okulun 8-9 tanesi inşaat halinde geri kalanlarda ihaleleri yapılmış ve her an başlanılacak şekilde 2019 yeni okul açma yılı olacak” diyen Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, 15 okul açacaklarını belirtti. Üzgün, “2019 yılının Eylül Ayı’na kadar yeni 15 okul açmış olacağız. Bunların 3 tanesi ana okul olacak, bir tanesi hazır teslim edilecek. Diğerleri ilk okul ve ortaokul olacak, lise yok lise belki önümüzdeki sene Mart ayında lise ihalesi yapılabilir. Emlak Konutları’nda 3 tane okulumuz yapılıyor. Bir tanesi Şahinler Okulu’nun bahçesinden birtanesi Ergene Vadisi’nin bahçesinde bunlarda çalışmalar bitti. Bu saydığım okulların arazileri büyüktü, arazilerin bir bölümüne okul inşa ediliyor” dedi.

 

“ÇORLU TEKLİ EĞİTİME BAŞLAYACAK”

 

Devam eden projelerden bahseden Ahmet Üzgün, projeler bitirildiği taktirde 2019 yılının eylül ayında tekli eğitime geçilebileceğini ifade etti. Üzgün, “Gazi Okulu’nun yanında bir tane okul inşası var, bitmek üzere, Nene Hatun Anaokulunun yanında bir tane okulumuz var orda çalışmalar devam ediyor. Oraya Cezar Okulu’nu taşıyacağız. Cezar Okulu’nun yerine de Vehbi Günaşlı Okulu’nu da tekli eğitime geçireceğiz. Bu sene içerisinde yatırımlarımız tamamlanırsa Çorlu’da yüzde 99 tekli eğitime geçilecek. Eylül ayına kadar yatırımlar biterse Çorlu’da tekli eğitime başlanılacak. Belki bu döneme yetişmezse 2020’de bitecektir yani çok uzun bir zaman değil bir yıla içinde tekli eğitime geçilecektir” dedi.

 

İmdat Şahin