• Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak
  • Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak
  • Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak
  • Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak
  • Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak
Çorlu Güncel

Toplanan Yardımlar Yemen'e Ulaşacak

  • 08 Ocak 2019
  • 1057 Kez Okundu

Yemen de yaşanan açlıkla ilgili Çorlu Kaymakamlığı ve STK’lar öncülüğünde yapılan yardım kampanyası sonucu toplanan yardımlar Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’ya teslim edildi.

Yemende yaşanan iç savaşta yardıma muhtaç insanlar için duyarlılık gösteren STK’lar üç günlük organizasyonun ardından topladıkları yardımları Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’ya sembolik olarak verdi. Toplanan yardım AFAD il Müdürlüğü hesabına havale yapıldı.

 

“EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ YARDIMLAŞMA DUYGUMUZUN YÜKSEK OLMASI”

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı açıklamada bizi diğer milletlerden ayıran ön büyük özellik yardımlaşma duygumuzun olmasıdır” dedi. Sarılı, “Bizi diğer ülkelerden ayıran en büyük özelliğimiz yardımlaşma duygumuzun çok yüksek olması. Diğer milletlere göre çok belirgin bir özelliğimiz maalesef işte FETÖ belası yardımlaşma duygusuna çok büyük zarar verdi. Çok şeye zarar verdi onlardan bir tanesi de yardımlaşma duygusu oldu. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının ve muhtarların yine burada bireysel olarak Hakan Sunal hocamızın olağan üstü gayretleri oldu. Önemli olan sembolikte olsa esasen fena bir parada toplanmadı ama yarattığı etki çok daha büyük. Esasen önemli olan bir duyarlılık bir farkındalık oluşturmaktır. O anlamda güzel birlik ve beraberlik sağlandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

 

“TRAKYA’DA İLK OLABİLİR”

 

Yardım kampanyasının belki de Trakya da bir ilk olduğunu söyleyen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı; “Tam bilmemekle birlikte Yemenle ilgili yaptığımız kampanya beklide Trakya’da bir ilk olabilir. Belki de ülke genelinde bile ilk olabilir. Tabi böyle bir organizasyon yapıldı mı yapılmadı mı bakmak lazım. Yaptığımız kahvaltı falan basında haber olduğu zaman belki başka insanlarda kendini sorumlu hissedecek ve adım atacaktır. Böyle bir kampanya devletimizin eliyle, bakanlığımızın eliyle ihtiyaç sahibi olan insanlara ulaştırılmış olacak. İnsanların yardımlaşma duyguları bu tür olaylarla artacaktır. Birçok yönüyle düşünmek gerekiyor” dedi.

 

“YEMENE İLGİSİZ KALMADIK”

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı aynı zamanda Çorlu STK’lar Platformu Başkanı Kurtuluş Ay konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Ay, “Yemende yaşanan olaylardan sonra Çorlu’da ne yapabiliriz diye arkadaşlarla istişarelerde bulunduk. Ne yapabiliriz düşüncesiyle Kaymakam beye konuyu izah ettik, kendisi de bu konuda elinden ne geliyorsa yapmak istediğini bizlere söyledi. ilk STK’ları toplantıya çağırdık. Üç çalışma ortaya çıktı birincisi bir kahvaltı ikincisi bir panel üçüncüsü de bir yardım kermesi olarak belirledik. Buradan toplanan yardımları da Allah bize nasip etti, kaymakam beye sembolik olarak teslim ettik” dedi.

 

“BİR NEVİ KUŞUN ATEŞE SU TAŞIMASI GİBİ”

 

Konuşmasını sürdüren Kurtuluş Ay Çorlu’nun büyük işler yaptığını belirterek bir örnekte bulundu. Ay, “Çorlu büyük işlere imza atıyor. Çorlulu vatandaşlar büyük işlere imza atıyor, ben şunu demek istiyorum, Hz. İbrahim ateşe atıldığı zaman bir kuş ağzında bir yudum suyla ateşi söndürmeye gidiyor. Diyorlar ki ey kuş bir yudum suyla ateş söner mi? Kuşta diyor ki velev ki sönmesin bizim dostluğumuz belli olsun diyor. Bizim bugün Yemen için gönderdiğimiz bu para kuşun ağzındaki belki su kadardır. Yemen ve tüm mazlum milletlerdeki kardeşlerimize dostluğumuz belli olsun. Rakam çok önemli değil önemli olan bir araya gelmektir” dedi.

 

“Herkese Teşekkür Ediyorum”

 

Bu organizasyonda emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür eden İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı aynı zamanda Çorlu STK’lar Platformu Başkanı Kurtuluş Ay; “Bu konuda Çorlu Belediyesi bize çok yardımcı oldu, Cem Matbaası Selehattin Er’e çok teşekkür ediyoruz, kahvaltımızın organize edilmesinde yardımcı olan ve katılan STK temsilcilerine, panelde büyük emeği geçen Hakan Sunal Bey’e, kermeste sabahtan akşama kadar duran, satış yapan hanımlara çok teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığımızın bir kuruluşu olan AFAD il müdürlüğümüz aracılığıyla bu paramızı Yemen’e ulaştıracağız. AFAD il müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. AFAD il müdürlüğümüzün hesabına parayı yatıracağız” dedi.

 

İmdat Şahin