• Vatandaşlar Ulaşıma Yapılan Zamma Tepki Gösterdi
  • Vatandaşlar Ulaşıma Yapılan Zamma Tepki Gösterdi
  • Vatandaşlar Ulaşıma Yapılan Zamma Tepki Gösterdi
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Ulaşıma Yapılan Zamma Tepki Gösterdi

  • 07 Ocak 2019
  • 3942 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’da şehir içi otobüs ücretlerine sessiz sedasız zam yapıldı. Tam bilet için 2 lira 50 kuruş olan otobüs ücretleri 2 lira 75 kuruşa çıkartıldı.

Çorlu’da toplu taşımaya yapılan zammı sabah saatlerinde otobüslere binen vatandaşlar kartlarını okutunca öğrendi. Kartında 2 lira 50 kuruş olan vatandaşlar yetersiz bakiye sesiyle irkildi. Mart ayında yapılan zammın ardından tam biletlere tekrar zam yapılması vatandaşı çileden çıkardı. Öğrenci ücretleri ise Ekim ayında 1 lira 25 kuruştan 1lira 50 kuruşa yükseltilmişti.

 

“Bir Ailenin Ulaşım Giderlerini Arttı”

 

4 kişilik bir ailenin ulaşım giderlerinin ne durumda olduğunu acaba zam yapanlar hesaplıyor mu diye yetkililere tepki gösteren vatandaşlar gazetemize konuştu: “Bir ailede 4 kişinin günlük işe veya okula gittiğini düşündüğünüz zaman acaba ne kadar aylık ulaşıma para gidiyor, bunu zam yapanlar düşünmüyor mu? Bir baba ve anne sabah otobüsle işine gidip gelse günlük yeni zamla birlikte birisi 5 lira 50 kuruş diğeri de aynı parayı ödeyecek yani ikisinin toplamı 11 lira ediyor. Sadece bir günlük ücretleri. Birde iki çocuğu okula gitse oda günlük 6 lira para ödeyecek. Yani 4 kişilik ailede 17 lira günlük ulaşıma para verecekler. Aylık bu rakam 500 lirayı buluyor. Yani bir asgari ücretli maaşının 4 te biri oluyor” dedi

 

“En Az Maaşı Alanlar En Yüksek Ücreti Ödüyor”

 

Duraklarda görüşlerini aldığımız vatandaşların önemli bir kısmı zamdan habersizdi. Hiçbir duyuru yapılmadan 07 Ocak Pazartesi yürürlüğe konulan zamdan haberi olan vatandaşlar ise zamma tepkiliydi. İşçi olan bir vatandaş, kendisinin 2 bin 20 lira maaşla çalıştığını belirterek, “Öğretmen benim en az iki katım maaş alıyor ama otobüse yarım bilet veriyor, polis benim üç katım maaş alıyor ama otobüse bedava biniyor. En az ben kazanıyorum, en yüksek bileti ben ödüyorum. Adalet bunun neresinde?” dedi.

 

“Ücretsiz Binenlerin Maliyetini De Biz Çekiyoruz”

 

Şehir içi ulaşımda yapılan zam ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi otobüslere ücretsiz binenlerin maliyetlerini de bize yansıtıyor” diyen vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi otobüslere ücretsiz binenlerin parasını da tam biletli olarak binenlerden karşılıyor sanırız. 65 yaş üstü otobüse binen vatandaşlardan ücret alınmıyor, peki bu ücretsiz binenlerin ücretini neden bizden alıyorlar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TEKPARK bunları kendisi karşılaması lazım. Ulaşım zarar etmesin daha çok para kazansın diyerek olan biz vatandaşlara oluyor. 65 yaş üzeri vatandaşlar ücretsiz binmesin demiyoruz gerekirse onlara da bir kota getirilsin hepsini asgari ücretli vatandaşların cebinden almasınlar. Otobüse asgari ücretliden başka binen kimse yok zaten. Yüksek maaşlı insanlar kendi arabalarıyla işe gidip geliyor. Sadece asgari ücretliler otobüsleri kullanıyor. Yazıktır günahtır” dedi.

 

Türkiye’nin En Pahalı Ulaşımı Tekirdağ’da

 

Çorlu şehir içi otobüs ücretleri için konuşmasını sürdüren vatandaşlar mesafelerin kısa olduğunu ödenen ücretlerin yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlar, “Çorlu da mesafeler çok kısa en uzun gidilen yer Emlak Konutları’ndan Sağlık Mahallesi’ne oda yarım saat sürüyor trafik normal olduğu zaman, verilen ücret 2 lira 75 kuruş. İstanbulda insanlar 1 saat yol gidiyorlar mesafeler uzun olmasına rağmen 3 lira ücret ödüyorlar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden zamların geri çekilmesini istiyoruz. 2019 yılı zamla birlikte geldi” dedi.

 

İmdat Şahin