• “Son Güne Bırakılmasın”
Çorlu Güncel

“Son Güne Bırakılmasın”

  • 07 Ocak 2019
  • 1146 Kez Okundu

2018 yılının Haziran ayında başlatılan İmar Barışı ikinci defa uzatıldı. 31 Ekimde son bulan başvurular 31 Aralığa uzatılmıştı, şimdi de 15 Haziran’a uzatıldı.

Konuyla ilgili TMMOB Harita Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcısı aynı zamanda Trakya Harita Mühendisliği Bürosu Yöneticisi harita mühendisi Sunay Çolakoğlu gazetemize konuştu. Çolakoğlu, “İmar Barışı’ndan faydalanacak olan vatandaşlar başvurularını son güne bırakmasın çünkü daha önce son haftalara bırakıldı ve çok ciddi bir yığılma yaşandı. Şimdi aynı durumların oluşmaması için zaman varken başvuruları yapsınlar” dedi.

 

“Bir Daha Uzatılacağını Zannetmiyorum”

TMMOB Harita Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcısı aynı zamanda Trakya Harita Mühendisliği Bürosu Yöneticisi, harita mühendisi Sunay Çolakoğlu İmar Barışı’nda bir daha uzatma olmayacağını söyledi. Çolakoğlu, “İmar Barışı başvuruları 15 Haziran’a kadar uzatıldı, ödemeler ise 30 Haziran’a kadar uzatıldı. İmar Barışı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşlar son güne kalmadan, bir an önce başvuruları yapsınlar ki, son günlerde sistemlerde bir tıkanma oluyor onu yaşamasınlar. Zaman varken bir an önce başvurularını yapsınlar. 15 Haziran’dan sonra bir daha uzatılabileceğini sanmıyorum, bunun için zaman varken şimdiden başvurularını yapsınlar” dedi.

 

“Zaman Varken Başvurularını Yapsınlar”

“Türkiye genelinde yapılan yoğun talepten dolayı İmar Barışı başvuruları tekrar uzatıldı. Ama tekrar uzatılması az önce de söylediğim gibi beklenmiyor” diyen TMMOB Harita Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcısı aynı zamanda Trakya Harita Mühendisliği Bürosu Yöneticisi, harita mühendisi Sunay Çolakoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Yani 15 Haziran son İmar Barışı için son güne bırakmadan vatandaşlar başvurularını yapması onlar için daha kolay olacaktır. İskan alması zor olan parsellerdeki binalar için çok iyi oldu, yapıları kayıt altına alındı ve kat mülkiyeti tapusu alabilecekler. İlk olarak 31 Ekim 2018 son gündü bir hafta öncesi çok yoğun oldu. İkinci ise 31 Aralık son gündü ondan bir hafta öncesi bir yığılma oldu. Şimdi bu yığılmaların olmaması için vatandaşlar son güne bırakmasınlar zaman varken mutlaka işlerini yaptırsınlar” dedi.

 

İmdat Şahin