• Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışına Karşı Teyakkuzda
Çorlu Güncel

Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışına Karşı Teyakkuzda

  • 07 Ocak 2019
  • 888 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yurt genelinde olduğu gibi Tekirdağ’da da etkisini gösteren kar yağışının olumsuz etkilerini önlemek ve ulaşımda meydana gelebilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla kar yağışının başladığı andan itibaren çok sayıda personel ve iş makinesi ile küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Meteorolojik uyarıları dikkate alarak kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla kriz masası kuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulan kriz masası bünyesinde ihbarları değerlendirdi ve çözümü noktasında çalışmalar gerçekleştirdi.  Kar yağışının başladığı andan itibaren Fen İşleri Dairesi ve İtfaiye Dairesi ile TESKİ ekipleri, özellikle yoğun kar yağışı alan ilçelerde teyakkuz halinde bulundu. Ekipler, ana arterlerde ve ara sokaklarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tuzlama ve küreme çalışması yaparken, buzlanmanın önüne geçebilmek adına da buz çözücü solüsyon ile çalışma yaptı. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarında toplamda 208 personel ve 67 araç görev aldı.

 

“Her Türlü Hava Koşulunda Vatandaşlarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Sürdürülen çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’da kar yağışının başladığı anlardan itibaren ulaşım alanında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek amacıyla küreme ve tuzlama çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimizin çalışmaları 7/24 hizmet veren Kriz Masamız tarafından koordine edildi. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve TESKİ ekiplerimiz, araç parkımızda bulunan ekipmanlarla yolların kapanmamasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü hava koşulunda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hava durumu tahminlerini takip ederek bundan sonra yaşanabilecek yağışlar öncesinde gerekli tedbirleri almaya ve hazırlıklı olmaya devam edeceğiz," dedi.